Griffon Nivernais - Pawsource

Griffon Nivernais

Geschiedenis

De Griffon Nivernais is een Frans hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit de regio Nivernais. Het ras werd ontwikkeld door het kruisen van verschillende Franse hondenrassen, waaronder de Grand Griffon Vendéen en de lokale honden van Nivernais.

De Griffon Nivernais werd voornamelijk gebruikt voor de jacht op groot wild, zoals zwijnen en herten. Tegenwoordig wordt het ras nog steeds gebruikt als jachthond, maar ook als gezelschapshond.

Karakter

De Griffon Nivernais staat bekend om zijn moedige en vastberaden karakter. Het zijn zelfstandige honden die niet snel opgeven en graag hun eigen gang gaan. Ze hebben een sterk jachtinstinct en kunnen soms wat eigenwijs zijn.

Deze honden zijn ook zeer intelligent en kunnen goed getraind worden. Ze zijn loyaal aan hun gezin en kunnen goed overweg met kinderen. De Griffon Nivernais heeft veel beweging nodig en moet regelmatig worden uitgelaten om te voorkomen dat hij zich gaat vervelen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Griffon Nivernais een gezond ras met een gemiddelde levensduur van ongeveer 12 jaar. Zoals bij veel hondenrassen kunnen echter bepaalde erfelijke gezondheidsproblemen voorkomen, zoals heup- en elleboogdysplasie en oogaandoeningen.

Het is daarom belangrijk om de gezondheid van de ouderdieren te controleren voordat er gefokt wordt. Daarnaast is het belangrijk om de hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en hem op een gezond dieet te zetten.

Verzorging

De vacht van de Griffon Nivernais is ruw en dicht en heeft regelmatig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de vacht minstens één keer per week te borstelen en te kammen om klitten te voorkomen en de vacht gezond te houden.

Omdat de Griffon Nivernais een jachthond is, is het belangrijk om hem regelmatig te laten bewegen. Deze honden hebben veel energie en hebben dagelijks minstens een uur beweging nodig. Dit kan een wandeling zijn, maar ook spelen in de tuin of rennen op een omheind terrein.

Terug naar blog
1 van 3