Griffon Fauve de Bretagne - Pawsource

Griffon Fauve de Bretagne

Geschiedenis

De Griffon Fauve de Bretagne is een oud Frans hondenras dat zijn oorsprong vindt in de regio Bretagne, in het noordwesten van Frankrijk. Het ras werd ontwikkeld als een allround jachthond, die kon werken op zowel het land als het water. Het ras was voornamelijk populair bij de Franse adel, die het gebruikte voor de jacht op klein wild.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog leed het ras bijna tot uitsterven, maar enkele toegewijde fokkers hebben ervoor gezorgd dat het ras heeft kunnen overleven. Tegenwoordig wordt de Griffon Fauve de Bretagne gewaardeerd om zijn jachtinstincten en als een gezelschapshond.

Karakter

De Griffon Fauve de Bretagne staat bekend om zijn opmerkelijke karakter. Deze hond is intelligent, nieuwsgierig en actief. Hij is ook zeer trouw aan zijn baasje en houdt ervan om tijd door te brengen met zijn gezin. Dit maakt hem een ​​uitstekende gezelschapshond voor gezinnen met kinderen.

Omdat dit ras een jachthond is, heeft hij wel een sterke prooi-drive. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de training en socialisatie van de hond. Een goed getrainde Griffon Fauve de Bretagne zal zich echter gedragen als een betrouwbare en gehoorzame metgezel.

Gezondheid

Over het algemeen is de Griffon Fauve de Bretagne een gezond ras, met een levensverwachting van ongeveer 12 tot 14 jaar. Zoals bij elk ras kunnen er echter enkele erfelijke aandoeningen voorkomen, zoals heupdysplasie, oogproblemen en epilepsie.

Om ervoor te zorgen dat uw Griffon Fauve de Bretagne gezond blijft, is het belangrijk om regelmatig te controleren op symptomen van ziekte of aandoeningen en regelmatig dierenartsbezoek in te plannen.

Verzorging

De Griffon Fauve de Bretagne heeft een ruige vacht die regelmatig moet worden verzorgd. De vacht moet regelmatig worden geborsteld om klitten en klonten te voorkomen. Dit ras hoeft niet vaak te worden gewassen, tenzij het erg vies is geworden. Verder moeten de nagels regelmatig worden geknipt en de oren worden schoongemaakt om infecties te voorkomen.

Naast de verzorging van de vacht, is voldoende lichaamsbeweging belangrijk voor dit ras. De Griffon Fauve de Bretagne is een actieve hond die graag beweegt.

Terug naar blog
1 van 3