Griffon bruxellois - Pawsource

Griffon bruxellois

Geschiedenis

De Griffon Bruxellois, ook wel bekend als de Brusselse Griffon, is een kleine, levendige hond die afkomstig is uit België. Dit ras werd voor het eerst gefokt in de late 19e eeuw en is ontstaan uit kruisingen tussen de Affenpinscher en de Belgische straathonden.

De Griffon Bruxellois was aanvankelijk populair onder de arbeidersklasse, maar werd later ook een favoriet van royalty's en beroemdheden. Het ras werd vooral bekend door zijn opvallende uiterlijk, met een kort gezicht en een "baard" van borstelige haren.

Karakter

De Griffon Bruxellois staat bekend om zijn charmante en speelse persoonlijkheid. Deze honden zijn zeer aanhankelijk en hechten zich sterk aan hun baasjes. Ze zijn ook erg intelligent en hebben een sterke wil, waardoor ze soms koppig kunnen zijn.

Griffons zijn over het algemeen vriendelijk tegenover andere honden en huisdieren, maar kunnen soms wat terughoudend zijn tegenover vreemden. Ze hebben ook de neiging om blafferig te zijn, waardoor ze goede waakhonden zijn.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Griffon Bruxellois-honden over het algemeen gezond, maar zoals bij alle rassen kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Een van de meest voorkomende problemen bij dit ras is patella luxatie, een aandoening waarbij de knieschijf uit de kom kan schieten. Andere gezondheidsproblemen kunnen zijn: oogproblemen, ademhalingsproblemen en gebitsproblemen.

Het is belangrijk om de Griffon Bruxellois regelmatig naar de dierenarts te brengen voor controles en vaccinaties, en om eventuele gezondheidsproblemen zo snel mogelijk te laten behandelen.

Verzorging

De vacht van de Griffon Bruxellois vereist regelmatig onderhoud. Deze honden hebben een dichte, ruwe vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en klontjes te voorkomen. Trimmen en plukken zijn ook nodig om de vacht in goede conditie te houden.

Griffons hebben de neiging om snel te vervellen, vooral tijdens het voor- en najaar. Dit betekent dat ze vaker geborsteld moeten worden om te voorkomen dat er haar in huis terechtkomt.

Naast het verzorgen van de vacht, is het belangrijk om de Griffon Bruxellois regelmatig te bewegen en voldoende lichaamsbeweging te geven. Deze honden zijn zeer actief en hebben veel energie, dus ze hebben dagelijks minstens een uur beweging nodig.

Terug naar blog
1 van 3