Greyhound - Pawsource

Greyhound

Geschiedenis

De geschiedenis van de Greyhound gaat terug tot het oude Egypte, waar deze honden werden gefokt voor de jacht op gazellen. Later verspreidden de Greyhounds zich naar andere delen van de wereld en werden ze ook gebruikt voor de jacht op andere dieren, zoals hazen en konijnen. In de middeleeuwen waren Greyhounds populair bij de adel en werden ze gebruikt voor de jacht op wilde dieren zoals herten en wolven.

Tegenwoordig zijn Greyhounds vooral bekend als racehonden, maar ze worden ook nog steeds gebruikt voor de jacht en als gezelschapshonden.

Karakter

Greyhounds zijn vriendelijke en aanhankelijke honden die goed kunnen opschieten met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn erg loyaal aan hun eigenaar en vinden het heerlijk om aandacht te krijgen. Ondanks hun reputatie als racehonden zijn Greyhounds over het algemeen rustig en lui in huis. Ze hebben wel regelmatig beweging nodig om hun spieren in vorm te houden.

Vanwege hun instinct om te jagen, moeten Greyhounds goed getraind worden om los te lopen. Daarnaast hebben ze een gevoelige aard en hebben ze behoefte aan rustige en consistente training.

Gezondheid

Greyhounds zijn over het algemeen gezonde honden met een gemiddelde levensduur van 10 tot 14 jaar. Net als veel andere hondenrassen zijn Greyhounds gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie, oogproblemen en huidaandoeningen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw Greyhound te controleren en een dierenarts te raadplegen als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw hond.

Verzorging

Greyhounds hebben een korte, gladde vacht die weinig verzorging nodig heeft. Ze moeten echter wel regelmatig worden geborsteld om losse haren te verwijderen en hun vacht glanzend te houden. Greyhounds zijn gevoelig voor kou, dus het is belangrijk om ze warm te houden tijdens koude weersomstandigheden.

Omdat Greyhounds die in de racerij hebben gezeten soms een onrustig leven hebben gehad, hebben ze vaak behoefte aan rust en regelmaat. Het kan daarom wat tijd kosten om uw Greyhound aan zijn nieuwe leven te laten wennen, maar met liefde en geduld kunt u een geweldige metgezel hebben aan deze geweldige hond.

Terug naar blog
1 van 3