Grand Basset Griffon Vendéen - Pawsource

Grand Basset Griffon Vendéen

Geschiedenis

De Grand Basset Griffon Vendéen is een hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Frankrijk. Het ras werd gefokt om te jagen op klein wild, zoals konijnen en hazen. De Grand Basset Griffon Vendéen is ontstaan door het kruisen van verschillende Franse rassen, waaronder de Basset Griffon Vendéen en de Grand Griffon Vendéen. Het ras werd voor het eerst erkend door de Fédération Cynologique Internationale (FCI) in 1975.

Karakter

De Grand Basset Griffon Vendéen is een levendige en vrolijke hond. Ze zijn zeer sociaal en houden van gezelschap. Dit ras staat bekend om zijn onafhankelijke karakter en kan soms koppig zijn. Het is belangrijk om een ​​consistent en geduldige opvoeding te geven om dit te voorkomen. De Grand Basset Griffon Vendéen is een uitstekende jager en heeft een goed ontwikkeld reukvermogen. Ze zijn energiek en hebben veel beweging nodig. Het is belangrijk om ze voldoende uit te laten en voldoende mentale stimulatie te bieden.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Grand Basset Griffon Vendéens gezonde honden. Zoals bij alle rassen kunnen ze echter vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie en oorinfecties. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw hond te laten controleren door een dierenarts en de nodige vaccinaties te geven.

Verzorging

De Grand Basset Griffon Vendéen heeft een ruwe vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en knopen te voorkomen. Ze moeten ook regelmatig worden gebaad. Het is belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken en te controleren op tekenen van infectie. De nagels moeten regelmatig worden geknipt en de tanden moeten regelmatig worden gepoetst om tandproblemen te voorkomen. Het is belangrijk om uw hond voldoende te laten bewegen en mentale stimulatie te bieden om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en destructief gedrag gaan vertonen.

Terug naar blog
1 van 3