Grand Anglo-Français Blanc et Noir - Pawsource

Grand Anglo-Français Blanc et Noir

Geschiedenis

Het ras Grand Anglo-Français Blanc et Noir is ontstaan ​​in Frankrijk en is een combinatie van Engelse en Franse bloedlijnen. Dit ras is ontstaan ​​door het kruisen van de Grand Bleu de Gascogne en de English Foxhound. Het resultaat is een zeer atletische hond met een sterk uithoudingsvermogen en een uitstekende jachtinstinct.

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op groot wild, zoals herten en zwijnen. Door de jaren heen zijn ze echter ook populair geworden als gezelschapshonden vanwege hun vriendelijke en sociale karakter.

Karakter

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is een zeer vriendelijke en sociale hond. Ze zijn extreem toegewijd aan hun baasjes en zijn graag in de buurt van mensen. Dit ras is ook zeer intelligent en leert snel. Ze hebben echter wel een consequente en geduldige training nodig, omdat ze soms eigenwijs kunnen zijn.

Vanwege hun jachtinstinct is het belangrijk om deze honden goed te socialiseren met andere huisdieren, vooral als ze jong zijn. Ze hebben ook veel beweging nodig en zijn het gelukkigst als ze toegang hebben tot een grote buitenruimte waar ze kunnen rennen en spelen.

Gezondheid

Over het algemeen zijn de Grand Anglo-Français Blanc et Noir honden gezonde dieren. Er zijn echter een paar gezondheidsproblemen waar ze vatbaar voor zijn, zoals heupdysplasie en oorinfecties. Het is belangrijk om de oren van deze honden regelmatig schoon te maken en hun gewrichten gezond te houden door middel van goede voeding en voldoende beweging.

Als u een Grand Anglo-Français Blanc et Noir overweegt, is het belangrijk om een ​​gerenommeerde fokker te vinden die de gezondheid van hun honden serieus neemt. Een goede fokker zal de ouders van de puppy's laten testen op gezondheidsproblemen voordat ze met elkaar worden gekruist.

Verzorging

De vacht van de Grand Anglo-Français Blanc et Noir is kort en glanzend en vereist niet veel verzorging. Het is echter wel belangrijk om hun vacht regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en hun huid gezond te houden.

De nagels van deze honden moeten ook regelmatig worden geknipt om te voorkomen dat ze te lang worden. Het is ook belangrijk om hun oren schoon te houden om oorinfecties te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3