Gordon Setter - Pawsource

Gordon Setter

Geschiedenis

De Gordon Setter is een Schots hondenras dat zijn naam heeft gekregen van de 4e hertog van Gordon, die in de 18e eeuw een liefhebber was van jacht op hoog wild. Het ras is ontstaan uit kruisingen van verschillende Spaniels, Setters en Pointers en is gefokt om een goede jager te zijn. In de 19e eeuw werden Gordon Setters in Engeland populair en werden ze gefokt als showhonden. Tegenwoordig wordt de Gordon Setter vooral gehouden als gezelschapshond, maar hij heeft nog steeds zijn jachtinstinct en kan worden gebruikt als een uitstekende jacht- en werkhond.

Karakter

De Gordon Setter is een hond met een vriendelijk en aanhankelijk karakter. Hij is intelligent, loyaal en geduldig, en heeft een groot uithoudingsvermogen. Het ras is ook erg actief en heeft veel beweging nodig om fit en gezond te blijven. Gordon Setters zijn goede waakhonden, maar zijn over het algemeen vriendelijk tegen vreemden. Ze zijn erg sociaal en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren, zolang ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd.

Gezondheid

Gordon Setters zijn over het algemeen gezonde honden, maar zoals bij alle hondenrassen zijn er enkele gezondheidsproblemen waar eigenaren zich bewust van moeten zijn. De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Gordon Setters zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie, progressieve retina atrofie (PRA) en maagtorsie. Het is belangrijk om uw Gordon Setter regelmatig naar de dierenarts te brengen voor gezondheidscontroles en om ervoor te zorgen dat hij de juiste voeding en beweging krijgt.

Verzorging

De Gordon Setter heeft een dikke, glanzende vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten en vuil te voorkomen. Het is ook belangrijk om de oren van de hond regelmatig schoon te maken om infecties te voorkomen. Gordon Setters zijn erg actief en hebben veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Regelmatige wandelingen, spelen en oefeningen zijn essentieel voor de gezondheid en het welzijn van uw hond. Ze hebben ook mentale stimulatie nodig, zoals training en speelgoed om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen.

Terug naar blog
1 van 3