Galgo Español - Pawsource

Galgo Español

Geschiedenis

De Galgo Español, ook wel Spaanse windhond genoemd, is een hondenras dat zijn oorsprong vindt in Spanje. Deze honden werden vroeger gefokt voor de jacht op haas en konijn. Ze staan bekend om hun snelheid en behendigheid. Hoewel deze honden al eeuwenlang worden gefokt, zijn ze pas sinds kort bekend buiten Spanje. Tegenwoordig worden Galgo Españols ook wel gehouden als gezelschapshond.

Karakter

De Galgo Español heeft een vriendelijk en rustig karakter. Het zijn echte gezelschapshonden die graag bij hun eigenaar zijn. Ondanks hun vriendelijke aard zijn het ook goede waakhonden die hun territorium zullen beschermen. Deze honden hebben veel beweging nodig en kunnen goed overweg met andere honden. Het is wel belangrijk om op te merken dat deze honden van nature jachtinstincten hebben en dat ze soms achter kleine dieren aan zullen gaan.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Galgo Españols gezonde honden. Net als bij elk ander ras kunnen ze echter wel gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras zijn hartproblemen, oogproblemen en heupdysplasie. Het is daarom belangrijk om regelmatig de gezondheid van je hond te laten controleren bij een dierenarts en te zorgen voor een gezonde levensstijl met voldoende beweging en gezonde voeding.

Verzorging

De Galgo Español heeft niet veel verzorging nodig. De vacht van deze honden is kort en glad, waardoor ze weinig verharen en geen speciale verzorging nodig hebben. Af en toe borstelen om losse haren te verwijderen is voldoende. Het is belangrijk om de nagels van je hond regelmatig te knippen en de tanden schoon te houden om tandproblemen te voorkomen. Zorg ook voor voldoende beweging en speeltijd om je hond fit en gezond te houden.

Terug naar blog
1 van 3