Flatcoated Retriever - Pawsource

Flatcoated Retriever

Geschiedenis

De Flatcoated Retriever is een oud hondenras dat afkomstig is uit Engeland. Het ras is ontstaan in de 19e eeuw door het kruisen van verschillende jachthondenrassen, zoals de Water Spaniël, de Setter en de St. John's Newfoundland. De Flatcoated Retriever werd oorspronkelijk gefokt als jachthond voor het ophalen van wild, met name voor het jagen op watervogels. Het ras staat bekend om zijn atletische vermogen en zijn uitstekende reukvermogen.

Karakter

De Flatcoated Retriever staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Het zijn echte gezelschapshonden die graag in de buurt van hun baasje zijn. Het ras is ook zeer sociaal en kan goed overweg met andere honden en kinderen. De Flatcoated Retriever is intelligent en heeft veel energie. Dit maakt hem tot een uitstekende werkhond, maar hij heeft ook voldoende beweging en mentale stimulatie nodig om gelukkig te blijven.

Gezondheid

De Flatcoated Retriever is over het algemeen een gezond ras, maar zoals bij alle hondenrassen kunnen er enkele erfelijke gezondheidsproblemen voorkomen. Enkele van de gezondheidsproblemen die bij de Flatcoated Retriever kunnen voorkomen zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie en kanker. Het is daarom belangrijk om de ouderdieren te laten testen op deze aandoeningen voordat er gefokt wordt met de hond.

Verzorging

De Flatcoated Retriever heeft een dikke, glanzende vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten en overtollig haar te verwijderen. Het ras verhaart wel enige mate, dus het is belangrijk om de vacht goed te onderhouden. Daarnaast heeft de Flatcoated Retriever veel beweging nodig, minstens een uur per dag. Het zijn energieke honden die graag buiten spelen en wandelen, en ze vinden het ook leuk om te zwemmen. Naast voldoende beweging hebben ze ook mentale stimulatie nodig, zoals spelletjes en speelgoed om ze bezig te houden.

Terug naar blog
1 van 3