Field Spaniel - Pawsource

Field Spaniel

Geschiedenis

De geschiedenis van de Field Spaniel gaat terug tot de 19e eeuw in Engeland. Dit ras werd ontwikkeld als een jachthond, speciaal gefokt om te werken in dichte begroeiing en moerassige gebieden. Field Spaniels waren oorspronkelijk groter dan hun Engelse Springer en Cocker Spaniel neven en nichten, maar na verloop van tijd werden ze kleiner gefokt om beter te passen bij de eisen van de jacht.

In de loop der jaren is het ras bijna uitgestorven, maar dankzij de inspanningen van fokkers in Engeland en de Verenigde Staten werd het ras uiteindelijk gered en is het nu een zeldzaam maar geweldig ras.

Karakter

De Field Spaniel staat bekend om zijn vriendelijke en zachtaardige karakter. Deze honden zijn echte gezelschapsdieren en zijn geweldig met kinderen en andere huisdieren. Ze hebben veel liefde en aandacht nodig en kunnen niet goed alleen worden gelaten gedurende lange perioden.

Vanwege hun jachtinstinct, zijn Field Spaniels geweldige wandel- en buitenhonden. Ze houden ervan om rond te rennen en te spelen, en hebben veel beweging nodig om gelukkig en gezond te blijven.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Field Spaniels gezonde honden, maar net als elk ander ras kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Veel voorkomende problemen bij dit ras zijn heupdysplasie, oorinfecties en oogproblemen.

Het is belangrijk om uw Field Spaniel regelmatig naar de dierenarts te brengen en ervoor te zorgen dat hij de juiste voeding en beweging krijgt om gezond te blijven.

Verzorging

De vacht van een Field Spaniel heeft veel verzorging nodig. Het is belangrijk om hun vacht regelmatig te borstelen om klitten en matten te voorkomen. Het is ook belangrijk om hun oren schoon te houden en hun nagels regelmatig te knippen.

Daarnaast hebben Field Spaniels veel beweging nodig. Regelmatige wandelingen en spelen in de buitenlucht zijn essentieel om te zorgen dat uw Field Spaniel gelukkig en gezond blijft.

Terug naar blog
1 van 3