Eurasier - Pawsource

Eurasier

De Eurasier is een hondenras dat zijn oorsprong vindt in Duitsland. Het is een middelgrote hond die bekend staat om zijn vriendelijke karakter en loyale houding

Geschiedenis

De Eurasier is ontstaan in de jaren 50 van de vorige eeuw in Duitsland. Julius Wipfel, een fokker van Chow Chows, begon met het kruisen van Chow Chows met Keeshonden en later ook met Samojeedhonden. Het doel was om een nieuwe hond te fokken met de uitstekende eigenschappen van deze rassen, maar zonder de nadelen, zoals agressie en verlatingsangst. Na verloop van tijd werden ook Wolfspitsen in het fokprogramma opgenomen.

Karakter

De Eurasier staat bekend om zijn vriendelijke en evenwichtige karakter. Hij is zeer trouw aan zijn baasje en hecht zich sterk aan zijn gezin. De Eurasier is over het algemeen rustig en geduldig, maar kan ook zeer levendig zijn en geniet van spelen en rennen. Hij is niet erg waaks, maar zal wel blaffen als er onbekende mensen of dieren in de buurt komen. De Eurasier heeft een hoog aanpassingsvermogen en kan zich gemakkelijk aanpassen aan nieuwe situaties.

Gezondheid

De Eurasier is over het algemeen een gezond ras, maar er zijn wel enkele erfelijke aandoeningen waarmee rekening gehouden moet worden. Heupdysplasie komt bijvoorbeeld vaker voor bij de Eurasier dan bij sommige andere rassen. Het is dan ook belangrijk om bij het kopen van een Eurasier te vragen naar de gezondheidstesten die bij de ouders zijn uitgevoerd.

Verzorging

De Eurasier heeft een dikke en dichte vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten te voorkomen. Een keer per jaar verhaart de Eurasier en dan moet de vacht extra goed verzorgd worden. De hond heeft een rustig en stabiel karakter en heeft daarom niet veel beweging nodig. Een dagelijkse wandeling van ongeveer een uur is voldoende.

Terug naar blog
1 van 3