Erdélyi Kopo - Pawsource

Erdélyi Kopo

Als een relatief onbekend hondenras buiten hun land van oorsprong, heeft de Erdélyi Kopo toch een sterke aanhang onder hondenliefhebbers vanwege hun indrukwekkende fysieke verschijning en hun uitstekende jachtinstinct.

Geschiedenis

Het Erdélyi Kopo hondenras is ontstaan ​​in Transsylvanië, een historische regio die tegenwoordig deel uitmaakt van Roemenië. Het ras is ontstaan ​​uit kruisingen van lokale hondenrassen met verschillende rassen uit Europa, waaronder de St. Hubertushond, de Beierse bergzweethond, de bloedhond en de Italiaanse windhond.

Het doel van het fokken van de Erdélyi Kopo was om een ​​hond te creëren die kon worden gebruikt voor de jacht op groot wild, zoals herten en wilde zwijnen. Door hun goede reukzin, uithoudingsvermogen en kracht waren ze uitstekend geschikt voor deze taak. Tegenwoordig worden Erdélyi Kopo's nog steeds gebruikt voor de jacht, maar ze zijn ook populair als gezelschapshond.

Karakter

De Erdélyi Kopo staat bekend om hun intelligentie, zelfstandigheid en vastberadenheid. Ze zijn erg loyaal aan hun gezin en kunnen soms verlegen zijn tegenover vreemden. Het is belangrijk om te beginnen met socialisatie op jonge leeftijd om ervoor te zorgen dat ze goed omgaan met andere honden en mensen.

Vanwege hun jachtinstinct hebben Erdélyi Kopo's veel beweging nodig en hebben ze de neiging om te zwerven als ze niet voldoende beweging krijgen. Een omheinde tuin is een must voor dit ras. Ze zijn ook zeer geschikt voor activiteiten zoals jagen, behendigheid en gehoorzaamheidstraining.

Gezondheid

Over het algemeen is de Erdélyi Kopo een gezond ras, maar net als bij elk ras kunnen er gezondheidsproblemen optreden. Enkele veelvoorkomende aandoeningen waar ze vatbaar voor zijn, zijn heup- en elleboogdysplasie, oorinfecties en oogproblemen. Regelmatige dierenartscontroles en een gezonde levensstijl kunnen veel van deze problemen voorkomen.

Verzorging

De Erdélyi Kopo heeft een dikke, dichte vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten te voorkomen. Ze werpen het hele jaar door, maar hun vacht werpt in het voorjaar en het najaar meer dan normaal af. Een bad kan nodig zijn als ze vuil zijn geworden tijdens een jacht of buitenactiviteit.

Terug naar blog
1 van 3