Epagneul Picard - Pawsource

Epagneul Picard

Geschiedenis

De Epagneul Picard, ook wel bekend als de Picardische Spaniël, is een ras dat al honderden jaren in Frankrijk wordt gefokt. Het ras is ontstaan in de regio Picardië en is een van de oudste Franse jachthondenrassen. Het is mogelijk dat de Epagneul Picard is ontstaan uit kruisingen tussen lokale honden en Spaanse en Britse jachthonden.

De Epagneul Picard werd gebruikt om te jagen op allerlei soorten wild, van konijnen en hazen tot patrijzen en fazanten. Het ras staat bekend om zijn uitstekende neus en zijn vermogen om wild te vinden en vast te houden tot de jager arriveert. In de loop der jaren is het ras populair geworden bij jagers over de hele wereld.

Karakter

De Epagneul Picard is een vriendelijke en levendige hond die dol is op aandacht. Het ras staat bekend om zijn uitstekende gehoorzaamheid, wat het een geweldige hond maakt voor gezinnen. De Epagneul Picard is ook zeer intelligent en leert snel nieuwe commando's en trucjes.

Vanwege zijn oorspronkelijke gebruik als jachthond heeft de Epagneul Picard veel energie en heeft hij regelmatige lichaamsbeweging nodig om gelukkig en gezond te blijven. Het is belangrijk om te onthouden dat het ras een sterke prooidrift heeft en daarom altijd aangelijnd moet worden gehouden tijdens wandelingen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Epagneul Picard een gezond ras zonder veel voorkomende gezondheidsproblemen. Zoals bij alle rassen is het echter belangrijk om regelmatig dierenartscontroles te laten uitvoeren en om ervoor te zorgen dat uw hond de juiste voeding en lichaamsbeweging krijgt om gezond te blijven.

Sommige Epagneul Picards kunnen gevoelig zijn voor oogproblemen en heupdysplasie. Het is belangrijk om de ouderdieren te onderzoeken op deze aandoeningen voordat u een puppy koopt.

Verzorging

De Epagneul Picard heeft een middellange vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en matjes te voorkomen. Het ras werpt gematigd en hoeft alleen te worden gebaad als het echt nodig is.

Omdat de Epagneul Picard veel energie heeft, heeft hij regelmatig lichaamsbeweging nodig om gelukkig en gezond te blijven. Dagelijkse wandelingen en speeltijd in de tuin zijn essentieel voor het welzijn van dit ras.

Terug naar blog
1 van 3