Epagneul Nain Continental - Pawsource

Epagneul Nain Continental

Geschiedenis

De Epagneul Nain Continental, ook bekend als de continentale dwergspaniël, is een hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Frankrijk. Het ras is ontstaan in de 17e eeuw door het kruisen van Engelse Toy Spaniëls en Franse spaniëls. De Epagneul Nain Continental werd populair bij de Franse aristocratie vanwege zijn kleine formaat en zijn goede gezelschap.

In de jaren 1920 werd het ras weer populair, maar dit keer bij het bredere publiek. Het werd toen voornamelijk gefokt als gezelschapshond en het ras kreeg toen zijn huidige uiterlijk.

Karakter

De Epagneul Nain Continental is een levendige en vrolijke hond die graag in de buurt van zijn baasje is. Het zijn echte gezelschapshonden die goed overweg kunnen met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn erg slim en leren snel nieuwe trucjes.

Van nature zijn ze aanhankelijk, loyaal en vriendelijk tegenover vreemden. Dit maakt ze uitstekende familiehonden. De Epagneul Nain Continental kan wel waaks zijn, en blaft soms wanneer er iemand aan de deur staat.

Gezondheid

Over het algemeen is de Epagneul Nain Continental een gezond ras. Net als alle hondenrassen zijn er wel enkele gezondheidsproblemen waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld: hartproblemen, ademhalingsproblemen, en oogziekten. Daarom is het belangrijk om uw hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts.

Verder is het belangrijk om uw hond een uitgebalanceerd dieet te geven en hem voldoende te laten bewegen. Hiermee verkleint u de kans op gezondheidsproblemen.

Verzorging

De Epagneul Nain Continental is een kleine hond met een lange, zijdeachtige vacht. De vacht vereist regelmatige verzorging om klitten te voorkomen en om te voorkomen dat de vacht te lang wordt. Dit kan leiden tot huidproblemen en andere gezondheidsproblemen. Het is aanbevolen om uw hond minstens één keer per week te borstelen.

Daarnaast moet u de oren van uw hond regelmatig controleren en schoonmaken om oorinfecties te voorkomen. Knip de nagels van uw hond indien nodig en geef hem regelmatig een bad om de vacht schoon te houden.

Terug naar blog
1 van 3