Epagneul Breton - Pawsource

Epagneul Breton

Geschiedenis

De Epagneul Breton, ook wel bekend als de Bretonse Spaniël, is ontstaan in Bretagne, een regio in het noordwesten van Frankrijk. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op vogels en klein wild. Het is een veelzijdige jachthond die zowel op het land als in het water kan werken.

Het ras werd voor het eerst erkend in 1907 door de Société Centrale Canine en sindsdien is het uitgegroeid tot een van de populairste jachthondenrassen ter wereld.

Karakter

De Epagneul Breton is een vriendelijke, intelligente en energieke hond. Het ras staat bekend om zijn trouwe en toegewijde karakter. Het is een geweldige gezelschapshond en is vaak goed met kinderen.

Vanwege hun jachtinstinct hebben Epagneul Bretons veel beweging nodig en vinden ze het heerlijk om buiten te zijn. Ze zijn ook zeer intelligent en kunnen goed getraind worden.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Epagneul Bretons over het algemeen gezonde honden, maar net als alle hondenrassen kunnen ze last krijgen van bepaalde gezondheidsproblemen. Enkele veel voorkomende gezondheidsproblemen bij het ras zijn heupdysplasie, oogproblemen en huidallergieën.

Om ervoor te zorgen dat uw Epagneul Breton gezond blijft, is het belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controles en vaccinaties en om ervoor te zorgen dat ze een uitgebalanceerd dieet krijgen.

Verzorging

De Epagneul Breton heeft een dichte vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten te voorkomen. Het is ook belangrijk om de oren van de hond schoon te houden om infecties te voorkomen.

Het ras heeft veel beweging nodig en moet regelmatig worden uitgelaten om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en destructief gedrag gaan vertonen.

Terug naar blog
1 van 3