Epagneul Bleu de Picardie - Pawsource

Epagneul Bleu de Picardie

Geschiedenis

De Epagneul Bleu de Picardie is een van oorsprong Frans hondenras dat zijn naam te danken heeft aan de regio Picardië in het noorden van Frankrijk. Het ras is ontstaan uit verschillende rassen, waaronder de spaniëlachtige jachthonden die werden gebruikt voor de jacht op vogels en klein wild. Het ras werd populair in de late 19e eeuw en de eerste standaard werd vastgelegd in 1904. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden veel Epagneul Bleus de Picardie gebruikt als boodschappers en reddingshonden. Na de oorlog daalde de populariteit van het ras, maar sinds de jaren 60 is er weer meer interesse in dit mooie en vriendelijke ras.

Karakter

De Epagneul Bleu de Picardie is een zeer vriendelijke en sociale hond die graag in de buurt van zijn baasje is. Het ras is intelligent en kan goed getraind worden, maar heeft ook een eigen willetje. Epagneul Bleus de Picardie hebben veel energie en houden van rennen en spelen, maar zijn ook rustig en kalm in huis. Het ras is erg sociaal en kan goed overweg met andere huisdieren en kinderen. Het zijn echte gezelschapshonden die het liefst de hele dag bij hun baasje zijn.

Gezondheid

Over het algemeen is de Epagneul Bleu de Picardie een gezond ras met weinig erfelijke gezondheidsproblemen. Het is wel belangrijk om de oren van dit ras goed schoon te houden om oorontstekingen te voorkomen. Zoals bij veel hondenrassen is het ook belangrijk om het gewicht van de Epagneul Bleu de Picardie goed in de gaten te houden en voldoende beweging te geven om overgewicht te voorkomen.

Verzorging

De Epagneul Bleu de Picardie heeft een dikke, zachte vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten en knopen te voorkomen. Het is ook belangrijk om de vacht te trimmen om deze in goede conditie te houden. Verder is het belangrijk om de oren schoon te houden om oorontstekingen te voorkomen en de tanden regelmatig te poetsen om tandproblemen te voorkomen. Epagneul Bleus de Picardie hebben veel energie en hebben daarom voldoende beweging nodig, zoals lange wandelingen en speeltijd in de tuin.

Terug naar blog
1 van 3