Entlebucher Sennenhond - Pawsource

Entlebucher Sennenhond

Geschiedenis

De Entlebucher Sennenhond komt oorspronkelijk uit Zwitserland en behoort tot de vier Zwitserse Sennenhondenrassen. Deze honden werden vroeger gebruikt als veedrijvers, waakhonden en gezelschapshonden. Het ras werd genoemd naar de regio Entlebuch in Zwitserland, waar het ras voor het eerst werd gefokt.

De Entlebucher Sennenhond is het kleinste ras van de vier Zwitserse Sennenhonden, maar laat je niet misleiden door zijn formaat. Deze hond is namelijk erg sterk en atletisch, en heeft veel energie. De Entlebucher Sennenhond is dan ook een uitstekende keuze voor actieve baasjes die graag lange wandelingen maken en veel tijd buiten doorbrengen.

Karakter

De Entlebucher Sennenhond staat bekend om zijn vriendelijke en trouwe karakter. Deze hond is erg loyaal aan zijn baasje en heeft een sterke band met zijn gezin. Hij is ook erg waakzaam en zal zijn gezin beschermen tegen mogelijke bedreigingen.

Daarnaast is de Entlebucher Sennenhond ook een erg speelse hond. Hij houdt van spelen en ravotten, en zal zijn baasje vaak uitnodigen om mee te doen. Deze hond heeft veel energie en heeft dan ook behoefte aan voldoende beweging en mentale stimulatie.

Gezondheid

Over het algemeen is de Entlebucher Sennenhond een gezond ras. Net als bij alle hondenrassen kan hij echter wel last hebben van bepaalde gezondheidsproblemen. De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Entlebucher Sennenhond zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogproblemen.

Het is dan ook belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controle en eventuele behandeling van deze problemen. Ook is het belangrijk om de Entlebucher Sennenhond een gezond dieet te geven en voldoende beweging te geven om overgewicht te voorkomen.

Verzorging

De Entlebucher Sennenhond heeft een korte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Hij verhaart wel regelmatig, dus het is belangrijk om hem regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en zijn vacht gezond te houden.

Daarnaast is het belangrijk om de Entlebucher Sennenhond voldoende beweging te geven. Deze hond heeft veel energie en heeft dan ook behoefte aan lange wandelingen en mentale stimulatie. Het is ook belangrijk om deze hond voldoende te socialiseren, zodat hij goed kan omgaan met andere honden en mensen.

Terug naar blog
1 van 3