English Foxhound - Pawsource

English Foxhound

Geschiedenis

De English Foxhound is een hondenras dat al eeuwenlang bestaat en oorspronkelijk is ontstaan in Engeland. Het ras werd voornamelijk gefokt voor de jacht op vossen en werd voor het eerst erkend door de Engelse Kennel Club in 1875. Het is waarschijnlijk dat de English Foxhound is ontstaan uit verschillende andere hondenrassen, waaronder de Greyhound en de Bulldog.

Karakter

De English Foxhound is een zeer sociale en actieve hond. Ze zijn zeer toegewijd aan hun familie en houden van gezelschap. Dit ras is vooral geschikt voor gezinnen die veel tijd en aandacht kunnen besteden aan hun hond, omdat ze veel beweging en stimulatie nodig hebben om zich tevreden te voelen. English Foxhounds zijn ook uitstekende jachthonden en hebben een sterke drive om te jagen en te achtervolgen. Dit kan een uitdaging zijn voor eigenaren die niet in staat zijn om hun hond voldoende beweging en mentale stimulatie te geven.

Gezondheid

Over het algemeen is de English Foxhound een gezond ras met een levensverwachting van ongeveer 10-12 jaar. Zoals bij veel grotere hondenrassen, kunnen gewrichtsproblemen een probleem zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hond een gezond dieet heeft en voldoende beweging krijgt om te voorkomen dat ze overgewicht krijgen, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Zoals bij elk hondenras is het ook belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controle en vaccinaties.

Verzorging

De English Foxhound heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om hun vacht af en toe te borstelen om dode haren te verwijderen en hun huid en vacht gezond te houden. Het is ook belangrijk om de nagels van uw hond regelmatig te knippen en hun tanden te poetsen om tandheelkundige problemen te voorkomen. English Foxhounds zijn zeer actieve honden en hebben veel beweging nodig, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende beweging en mentale stimulatie krijgen om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en destructief gedrag gaan vertonen.

Terug naar blog
1 van 3