Engelse Toy Terrier - Pawsource

Engelse Toy Terrier

Geschiedenis

De Engelse Toy Terrier, ook wel bekend als de Zwarte en Vuurkleurige Terrier of de Manchester Toy Terrier, is een kleine terriër die oorspronkelijk uit Engeland komt. Het ras is ontstaan in de 19e eeuw, toen kleine terriërs werden gefokt als gezelschapshonden voor de adel en de gegoede burgerij.

Het ras is nauw verwant aan de Manchester Terrier, die groter is en werd gefokt voor de jacht op ongedierte en ratten. De Engelse Toy Terrier werd speciaal gefokt als gezelschapshond, en werd erg populair bij de Engelse aristocratie. Tegenwoordig is het ras nog steeds geliefd als gezelschapshond en wordt het soms nog ingezet als rattenjager.

Karakter

De Engelse Toy Terrier is een levendige, vrolijke en intelligente hond. Ze zijn erg aanhankelijk naar hun baasje en zijn vaak goede waakhonden, omdat ze alert zijn en snel aanslaan bij onraad. Hoewel ze klein zijn, hebben ze toch veel energie en vinden ze het heerlijk om te spelen en te rennen.

Het ras is over het algemeen vriendelijk naar andere mensen en dieren, maar kan soms wel wat terughoudend zijn naar vreemden. Het is belangrijk om ze op jonge leeftijd goed te socialiseren, zodat ze leren omgaan met verschillende situaties en mensen.

Gezondheid

De Engelse Toy Terrier is over het algemeen een gezond ras, maar kan wel gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Zo kunnen ze last krijgen van oogproblemen, zoals glaucoom en cataract. Daarnaast kunnen ze gevoelig zijn voor huidproblemen, zoals allergieën en eczeem.

Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van je hond te laten controleren door een dierenarts, zodat eventuele gezondheidsproblemen snel worden opgemerkt en behandeld.

Verzorging

De Engelse Toy Terrier heeft niet veel verzorging nodig. Hun korte, glanzende vacht hoeft alleen af en toe geborsteld te worden om losse haren te verwijderen en hun huid en vacht gezond te houden. Het is belangrijk om hun oren regelmatig te controleren op vuil en ze schoon te maken om oorproblemen te voorkomen.

Qua beweging hebben ze niet veel nodig, maar ze vinden het wel fijn om af en toe te kunnen rennen en spelen. Het zijn binnenhonden en hebben genoeg aan een dagelijkse wandeling.

Terug naar blog
1 van 3