Engelse Springer Spaniel - Pawsource

Engelse Springer Spaniel

Geschiedenis

De oorsprong van de Engelse Springer Spaniel gaat terug tot de Middeleeuwen. Dit ras werd gefokt om te helpen bij het jagen op vogels, voornamelijk op het platteland van Engeland. De Spaniel werd gebruikt om vogels op te sporen, op te jagen en te apporteren. In de 19e eeuw werden de Engelse Springer Spaniel en de Welsh Springer Spaniel als verschillende rassen erkend.

Karakter

De Engelse Springer Spaniel staat bekend om zijn energieke en vrolijke persoonlijkheid. Dit ras is intelligent en alert, en heeft een grote drang om te werken en te behagen. Het zijn uitstekende jachthonden en ze worden vaak gebruikt als hulphonden. De Engelse Springer Spaniel is ook een geweldige familiehond vanwege zijn aanhankelijke en speelse karakter. Ze zijn echter wel actief en hebben voldoende beweging nodig om te voorkomen dat ze zich vervelen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Engelse Springer Spaniel een gezond ras. Maar net als bij alle rassen zijn er wel enkele aandoeningen waarmee rekening moet worden gehouden. Heupdysplasie en oorinfecties zijn bijvoorbeeld veelvoorkomende problemen bij dit ras. Daarom is het belangrijk om regelmatig de oren schoon te maken en uw hond op tijd te laten vaccineren en controleren door een dierenarts.

Verzorging

De vacht van de Engelse Springer Spaniel is dicht en waterafstotend. Het is daarom belangrijk om de vacht regelmatig te borstelen en te trimmen om klitten en vervilting te voorkomen. Ook de oren moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om infecties te voorkomen. Dit ras heeft veel beweging nodig en heeft baat bij dagelijkse wandelingen en speeltijd in een omheinde tuin.

Terug naar blog
1 van 3