Engelse Cocker Spaniel - Pawsource

Engelse Cocker Spaniel

Geschiedenis

De Engelse Cocker Spaniel is een ras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Engeland en behoort tot de Spaniel-familie. De Cocker Spaniel was oorspronkelijk een jachthond die werd gebruikt om op klein wild te jagen, zoals konijnen en fazanten. Het ras werd voor het eerst erkend door de Engelse Kennel Club in 1893 en in 1946 werd de American Kennel Club opgericht.

Karakter

De Engelse Cocker Spaniel is een uitstekende familiehond en staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Ze zijn intelligent en hebben veel energie, wat betekent dat ze graag veel tijd buiten doorbrengen en regelmatige lichaamsbeweging nodig hebben. Ze zijn ook erg geduldig en tolerant, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor gezinnen met kinderen.

Gezondheid

Net als bij alle hondenrassen, zijn er een aantal gezondheidsproblemen waarmee de Engelse Cocker Spaniel te maken kan krijgen. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen zijn heup- en elleboogdysplasie, oorinfecties en cataract. Het is belangrijk om de gezondheid van uw Engelse Cocker Spaniel nauwlettend in de gaten te houden en regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controles.

Verzorging

De Engelse Cocker Spaniel heeft een dikke, zijdeachtige vacht die regelmatig moet worden geborsteld en verzorgd om klitten en vervilting te voorkomen. Ze hebben ook regelmatig baden nodig om hun vacht schoon en gezond te houden. Omdat de oren van de Engelse Cocker Spaniel groot en hangend zijn, zijn ze vatbaar voor oorinfecties en moeten ze regelmatig worden schoongemaakt.

Terug naar blog
1 van 3