Dwergschnauzer - Pawsource

Dwergschnauzer

Geschiedenis

De Dwergschnauzer is ontstaan ​​in Duitsland in de late 19e eeuw. Het ras is ontstaan ​​uit de standaardschnauzer, die op zijn beurt is ontstaan ​​uit kruisingen tussen verschillende terriërrassen. De Dwergschnauzer werd gefokt als een kleinere versie van de standaardschnauzer, om te dienen als een waakhond in huis en op boerderijen. Het ras werd voor het eerst erkend door de American Kennel Club in 1926 en is sindsdien populair geworden over de hele wereld.

Karakter

Dwergschnauzers staan ​​bekend om hun vastberadenheid, intelligentie en levendige persoonlijkheid. Ze zijn van nature actief en speels en houden ervan om met hun eigenaren te spelen. Het zijn ook waakzame honden die hun familie beschermen en alarm slaan bij verdachte geluiden of bewegingen. Dwergschnauzers zijn zeer trouw en hechten zich sterk aan hun baasjes, en kunnen soms verlatingsangst ontwikkelen als ze te veel alleen worden gelaten.

Gezondheid

Dwergschnauzers hebben een gemiddelde levensverwachting van 12-14 jaar. Zoals bij alle rassen zijn er enkele gezondheidsproblemen waarmee rekening moet worden gehouden, waaronder oogproblemen, heupdysplasie en pancreatitis. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan en ervoor te zorgen dat uw hond de juiste vaccinaties en preventieve zorg krijgt om gezond te blijven.

Verzorging

Dwergschnauzers hebben een dikke, draadvormige vacht die regelmatig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om hun vacht minstens één keer per week te borstelen om klitten en matten te voorkomen. Ze moeten ook regelmatig worden getrimd om hun vacht netjes en verzorgd te houden. Naast het verzorgen van hun vacht, is het belangrijk om hun nagels te knippen, hun tanden te poetsen en hun oren schoon te maken om infecties te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3