Dwergkeeshond - Pawsource

Dwergkeeshond

Geschiedenis

Het Dwergkeeshond ras is al honderden jaren oud en komt oorspronkelijk uit Duitsland. Het ras werd oorspronkelijk gefokt als waakhond en was zeer geliefd bij de Europese aristocratie. De Dwergkeeshond is een kleinere versie van de Keeshond en wordt soms ook wel de Pomeriaan genoemd. In de late 19e eeuw werd het ras geëxporteerd naar andere delen van de wereld en werd het populair als gezelschapshond.

Karakter

De Dwergkeeshond staat bekend om zijn levendige en alerte karakter. Dit ras is speels en actief, en heeft vaak veel energie. Dwergkeeshonden zijn ook zeer loyaal en aanhankelijk en hebben een sterke band met hun eigenaren. Ze hebben echter ook een onafhankelijke streak en kunnen soms koppig zijn. Dwergkeeshonden zijn over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren als ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd.

Gezondheid

Dwergkeeshonden hebben een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 16 jaar. Zoals bij alle hondenrassen, kunnen Dwergkeeshonden last hebben van bepaalde gezondheidsproblemen. Veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras zijn patella luxatie (een aandoening waarbij de knieschijf uit de plaats kan schuiven), oogproblemen en gebitsproblemen. Regelmatige controles bij de dierenarts en goede verzorging kunnen deze problemen helpen voorkomen.

Verzorging

De vacht van de Dwergkeeshond is dik en pluizig en vereist regelmatige verzorging. Het is belangrijk om de vacht minstens een paar keer per week te borstelen om klitten te voorkomen en de vacht gezond te houden. Tijdens het ruien kan dagelijks borstelen nodig zijn om de overtollige vacht te verwijderen. Dwergkeeshonden hebben ook regelmatige lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven en hun energie kwijt te kunnen. Korte wandelingen en speelsessies in de tuin zijn meestal voldoende.

Terug naar blog
1 van 3