Duitse Herder - Pawsource

Duitse Herder

Geschiedenis

De Duitse Herder is een relatief jong ras, dat aan het einde van de 19e eeuw in Duitsland werd ontwikkeld. De rasstandaard werd vastgesteld door Captain Max von Stephanitz, die de Duitse Herder wilde creëren als de ultieme werkhond. Door het kruisen van verschillende lokale herdershonden ontstond een nieuw ras met uitstekende werkeigenschappen, zoals intelligentie, gehoorzaamheid, kracht en snelheid. Het ras werd al snel populair bij politie- en militaire eenheden vanwege hun uitstekende vermogen om te dienen als waakhond, zoek- en reddingshond en zelfs als oorlogshond.

Karakter

Duitse Herders staan bekend om hun intelligentie, loyaliteit en beschermende aard. Ze zijn uitstekende werkhonden en zijn dan ook vaak te vinden bij politie- en militaire eenheden. Ze hebben een hoge mate van energie en hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig om zich goed te voelen. Duitse Herders zijn ook heel beschermend ten opzichte van hun gezin en kunnen soms wat terughoudend zijn tegenover vreemden. Het is belangrijk om een Duitse Herder op jonge leeftijd goed te socialiseren, zodat ze kunnen wennen aan verschillende situaties en mensen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Duitse Herder een gezond ras, maar net als bij alle rassen zijn er enkele gezondheidsproblemen waar u op moet letten. Een veelvoorkomend probleem bij Duitse Herders is heupdysplasie, een erfelijke aandoening waarbij de heupgewrichten niet goed ontwikkeld zijn. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid en kan zelfs leiden tot artritis. Daarnaast kunnen Duitse Herders ook aanleg hebben voor maagkanteling, waarbij de maag kan kantelen en ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Zorg ervoor dat u uw Duitse Herder regelmatig laat controleren door een dierenarts om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen.

Verzorging

Duitse Herders hebben een dikke vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten te voorkomen en om de vacht in goede conditie te houden. Het is ook belangrijk om hun nagels regelmatig te knippen en hun oren schoon te houden om infecties te voorkomen. Duitse Herders hebben veel beweging nodig en moeten dagelijks worden uitgelaten om gezond en gelukkig te blijven. Het is ook belangrijk om hun mentale stimulatie te geven, door middel van training en spelletjes, om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en ongewenst gedrag gaan vertonen. Omdat Duitse Herders ook gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen, is het belangrijk om hun beweging te beperken tijdens hun groei- en ontwikkelingsfase.

Terug naar blog
1 van 3