Duitse Dog - Pawsource

Duitse Dog

Geschiedenis

De Duitse Dog is een van de oudste hondenrassen ter wereld en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Oorspronkelijk werden deze honden gefokt om te jagen op groot wild, zoals beren en herten. Later werden ze ook gebruikt als waakhonden en gezelschapshonden voor koninklijke families.

De moderne Duitse Dog werd in de 19e eeuw in Duitsland gefokt door kruisingen tussen verschillende grote hondenrassen. De Great Dane Club of Germany werd opgericht in 1888 en deze club zette zich in voor het behoud en de verbetering van het ras. Tegenwoordig is de Duitse Dog een populair ras over de hele wereld en wordt hij gewaardeerd om zijn vriendelijke en loyale karakter en zijn indrukwekkende uiterlijk.

Karakter

De Duitse Dog staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Deze honden zijn erg sociaal en genieten van het gezelschap van mensen en andere dieren. Ze zijn ook intelligent en trainbaar, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn en graag nieuwe dingen leren.

Hoewel ze groot zijn, hebben Duitse Doggen een zachtmoedig en speels karakter. Ze zijn dol op spelen en ravotten met hun baasjes en zijn vaak goed met kinderen. Vanwege hun grootte hebben ze wel veel ruimte nodig om te bewegen en hebben ze dagelijks voldoende beweging nodig.

Gezondheid

Zoals bij veel grote hondenrassen kan de Duitse Dog last hebben van gewrichtsproblemen en heup- en elleboogdysplasie. Het is daarom belangrijk om hun gewicht en lichaamsbeweging in de gaten te houden en regelmatig dierenartscontroles te laten uitvoeren.

Vanwege hun diepe borstkas kunnen Duitse Doggen ook vatbaar zijn voor een opgeblazen gevoel, een ernstige aandoening die onmiddellijke medische aandacht vereist. Daarnaast kunnen ze ook last hebben van oogproblemen en huidallergieën.

Verzorging

De Duitse Dog heeft een korte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Af en toe borstelen en baden is meestal voldoende om hun vacht schoon en gezond te houden. Het is echter wel belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken om infecties te voorkomen.

Vanwege hun grootte hebben Duitse Doggen veel ruimte nodig en zijn ze niet geschikt voor een leven in een klein appartement. Ze hebben dagelijks voldoende beweging nodig, zoals lange wandelingen en vrije tijd om te rennen en te spelen in een veilige omgeving. Dit kan in een omheinde tuin of in een park waar ze los kunnen lopen en hun energie kwijt kunnen.

Terug naar blog
1 van 3