Drever - Pawsource

Drever

Geschiedenis

De Drever is een Zweeds hondenras dat oorspronkelijk gefokt werd voor de jacht op klein wild, zoals hazen en vossen. De hond werd ontwikkeld in de jaren 1940 en 1950 door het kruisen van verschillende hondenrassen, waaronder de Duitse Teckel en de Zweedse Jämthund. Het doel was om een hond te fokken die een uitstekende neus had, laag bij de grond kon blijven en goed in staat was om in groepen te jagen. De Drever is inmiddels een populair ras geworden, niet alleen in Zweden, maar ook daarbuiten.

Karakter

De Drever staat bekend om zijn vriendelijke en vrolijke karakter. Hij is een echte jachthond en heeft daarom veel beweging nodig. Hij is niet alleen gek op jagen, maar ook op spelen en rennen. De Drever is over het algemeen een rustige hond, maar kan ook eigenwijs zijn. Hij heeft dan ook een consequente opvoeding nodig, waarbij duidelijke regels worden gesteld. Omdat de Drever van nature graag in groepen jaagt, is hij over het algemeen goed in staat om met andere honden overweg te kunnen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Drever een gezond ras, maar net als bij alle hondenrassen kunnen er bepaalde gezondheidsproblemen voorkomen. Een van de meest voorkomende problemen bij de Drever is obesitas, omdat hij van nature een grote eetlust heeft en weinig neiging heeft om te bewegen als hij niet aan het jagen is. Ook kunnen bepaalde oogaandoeningen voorkomen bij de Drever, zoals entropion en cataract. Het is daarom belangrijk om regelmatig een dierenarts te raadplegen en een gezond dieet te volgen om overgewicht te voorkomen.

Verzorging

De Drever heeft niet veel verzorging nodig. Zijn korte vacht hoeft alleen af en toe geborsteld te worden om dode haren te verwijderen. Zorg ervoor dat de oren van de Drever regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt, omdat hij gevoelig kan zijn voor oorinfecties. Verder is het belangrijk om de Drever voldoende beweging te geven en hem een gezond dieet te geven om overgewicht te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3