Dogo Canario - Pawsource

Dogo Canario

Geschiedenis

De Dogo Canario, ook wel bekend als de Canarische Dog of de Presa Canario, is een molosser hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is van de Canarische Eilanden. Het ras werd gebruikt als een werkhond op boerderijen en als bewaker van vee en eigendommen. Het ras werd bijna uitgestorven in de jaren 70, maar dankzij de inspanningen van een groep fokkers werd het ras nieuw leven ingeblazen en erkend door de Real Sociedad Canina de España in 1982.

Karakter

De Dogo Canario staat bekend om zijn moed, loyaliteit en beschermende instincten. Het ras is zeer toegewijd aan zijn familie en kan soms achterdochtig zijn tegenover vreemden. Het is belangrijk om de hond goed te socialiseren om agressief gedrag te voorkomen. Dogo Canarios zijn ook zeer energieke honden die veel beweging en mentale stimulatie nodig hebben. Ze zijn niet geschikt voor een leven in een appartement en hebben een grote tuin nodig om in te spelen.

Gezondheid

Net als bij alle hondenrassen zijn er enkele gezondheidsproblemen waar de Dogo Canario vatbaar voor kan zijn, waaronder heupdysplasie en elleboogdysplasie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de fokker van wie je een puppy koopt, gezondheidstests heeft uitgevoerd op de ouderdieren. Regelmatige dierenartsbezoeken en het volgen van een goed dieet en bewegingsplan kunnen helpen de gezondheid van de hond te behouden.

Verzorging

De Dogo Canario heeft een korte, gladde vacht die weinig verzorging nodig heeft. Een wekelijkse borstelbeurt helpt om losse haren te verwijderen en de huid gezond te houden. Zoals eerder vermeld, hebben Dogo Canarios veel beweging nodig, dus regelmatige wandelingen en speeltijd in de tuin zijn essentieel. Het is ook belangrijk om de hond goed te trainen en te socialiseren om agressief gedrag te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3