Deens-Zweedse Boerderijhond - Pawsource

Deens-Zweedse Boerderijhond

Geschiedenis

De Deens-Zweedse Boerderijhond is ontstaan in de jaren 50 van de vorige eeuw in Denemarken en Zweden. Het ras is ontstaan door het kruisen van verschillende hondenrassen, waaronder de Cocker Spaniel, de Engelse Setter, de Duitse Staande Hond en de Harrier. De fokkers wilden een veelzijdige boerderijhond creëren die geschikt was voor verschillende taken, zoals het bewaken van het erf, het jagen op ongedierte en het hoeden van vee.

De Deens-Zweedse Boerderijhond is nog steeds niet erkend als officieel ras, maar geniet wel een groeiende populariteit in Scandinavië en andere delen van Europa.

Karakter

De Deens-Zweedse Boerderijhond staat bekend om zijn vriendelijke, aanhankelijke en actieve karakter. Het zijn intelligente honden die graag leren en zich goed aanpassen aan hun omgeving. Ze hebben veel energie en hebben veel beweging nodig, zoals wandelingen, spelen en rennen. Het zijn echte gezelschapshonden en ze gedijen goed in een gezinssituatie. De honden zijn over het algemeen erg sociaal en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Gezondheid

De Deens-Zweedse Boerderijhond is over het algemeen een gezond ras en heeft geen specifieke gezondheidsproblemen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de honden voldoende beweging krijgen en een gezond dieet hebben. Regelmatige dierenartscontroles zijn ook belangrijk om eventuele gezondheidsproblemen op tijd op te sporen.

Verzorging

De vacht van de Deens-Zweedse Boerderijhond is over het algemeen kort en dicht, en vereist weinig onderhoud. Een regelmatige borstelbeurt om losse haren te verwijderen is voldoende. Het is belangrijk om de oren van de hond schoon te houden om infecties te voorkomen. Het is ook belangrijk om de hond regelmatig te laten bewegen en te spelen om zijn energie kwijt te kunnen.

Terug naar blog
1 van 3