Curly Coated Retriever - Pawsource

Curly Coated Retriever

Geschiedenis

De Curly Coated Retriever, ook wel bekend als de CCR, is een van de oudste retrieverrassen. Dit ras stamt af van verschillende waterhonden, waaronder de St. John's Newfoundland, de Engelse Water Spaniel, de Poodle en de Ierse Water Spaniel. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op waterwild. De krullende vacht bood bescherming tegen de koude en natte omstandigheden, terwijl de uitstekende jachteigenschappen ervoor zorgden dat de honden een waardevolle hulp waren voor jagers.

Karakter

De Curly Coated Retriever staat bekend om zijn vriendelijke en actieve karakter. Dit ras is zeer intelligent en heeft een sterke wil om te werken. Ze zijn zeer toegewijd aan hun baasjes en vinden het heerlijk om tijd met hen door te brengen. Deze honden zijn ook erg speels en vinden het geweldig om te ravotten met hun gezin. Ze zijn echter ook onafhankelijk en hebben een consequente en ervaren eigenaar nodig die hen kan trainen en socialiseren.

Gezondheid

Over het algemeen is de Curly Coated Retriever een gezond ras. Ze hebben echter een hoger risico op bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder heupdysplasie en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatig controles uit te voeren bij de dierenarts en ervoor te zorgen dat uw hond een gezonde levensstijl heeft. Een evenwichtig dieet, voldoende lichaamsbeweging en regelmatige veterinaire controles kunnen helpen om de gezondheid van uw hond te behouden.

Verzorging

De krullende vacht van de Curly Coated Retriever is kenmerkend voor dit ras. Het is belangrijk om de vacht regelmatig te borstelen om klitten en verwarde haren te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig de oren en ogen van uw hond schoon te maken om infecties te voorkomen. Dit ras heeft een matige hoeveelheid lichaamsbeweging nodig, dus dagelijkse wandelingen en spelsessies zijn aanbevolen.

Terug naar blog
1 van 3