Continental Bulldog - Pawsource

Continental Bulldog

Geschiedenis

De Continental Bulldog is een relatief nieuw ras dat in 2004 in Duitsland werd erkend. Het ras is ontstaan ​​uit een kruising tussen de Old English Bulldog en de Franse Bulldog. De bedoeling was om een ​​hond te fokken met het uiterlijk van een Old English Bulldog, maar met een gezonder en vriendelijker karakter.

In tegenstelling tot zijn voorouders, is de Continental Bulldog een uitstekende gezelschapshond en een geweldige metgezel voor gezinnen met kinderen.

Karakter

Continental Bulldogs staan bekend om hun vriendelijke en zachtaardige karakter. Ze zijn erg loyaal aan hun eigenaar en hebben de neiging om goed om te gaan met andere huisdieren en kinderen. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en houden ervan om te spelen en te rennen.

Vanwege hun vriendelijke aard zijn Continental Bulldogs geen uitstekende waakhonden. Ze zijn echter wel erg beschermend over hun gezin en kunnen blaffen om vreemden te laten weten dat ze niet welkom zijn.

Gezondheid

Continental Bulldogs zijn relatief gezonde honden, maar net als bij alle rassen kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Een van de meest voorkomende problemen bij Continental Bulldogs is heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupgewrichten niet goed passen en de botten kunnen wrijven, waardoor pijn en kreupelheid ontstaat. Daarnaast kunnen Continental Bulldogs gevoelig zijn voor ademhalingsproblemen vanwege hun kortere snuit.

Om de gezondheid van jouw Continental Bulldog te garanderen, is het belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan en ervoor te zorgen dat jouw hond een uitgebalanceerd dieet krijgt en voldoende lichaamsbeweging krijgt.

Verzorging

De vacht van een Continental Bulldog is kort en gemakkelijk te verzorgen. Een wekelijkse poetsbeurt is meestal voldoende om de vacht schoon te houden en dode haren te verwijderen. Het is belangrijk om hun rimpels goed schoon te houden om huidirritaties te voorkomen.

Continental Bulldogs zijn geen bijzonder actieve honden, maar ze hebben wel regelmatige beweging nodig. Een dagelijkse wandeling of spelsessie in de achtertuin zal jouw hond gezond en gelukkig houden.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat Continental Bulldogs gevoelig zijn voor warmte en geen goede zwemmers zijn vanwege hun zware lichaamsbouw. Zorg ervoor dat je jouw hond nooit onbeheerd achterlaat in een warme auto en houd toezicht als jouw hond gaat zwemmen.

Terug naar blog
1 van 3