Clumber Spaniël - Pawsource

Clumber Spaniël

Geschiedenis

De Clumber Spaniël is een oud Engels ras dat vernoemd is naar het landgoed Clumber Park in Nottinghamshire, waar de honden voor het eerst gefokt werden. Het ras werd ontwikkeld in de 18e eeuw en is een van de oudste spaniël rassen.

Clumber Spaniëls werden oorspronkelijk gefokt om te jagen op vogels, zoals patrijzen en fazanten. Hun bouw is robuust en hun neus is uitstekend, waardoor ze in staat zijn om in dichtbegroeide gebieden te werken en wild te vinden. Tegenwoordig worden ze voornamelijk gehouden als gezelschapshond en zijn ze uitstekende metgezellen voor gezinnen en individuen.

Karakter

Clumber Spaniëls hebben een zachtmoedig en aanhankelijk karakter en zijn over het algemeen vriendelijk en geduldig met kinderen. Ze zijn slim en gemakkelijk te trainen, hoewel ze soms eigenwijs kunnen zijn. Ze hebben veel beweging nodig en zijn blij als ze buiten kunnen spelen of een lange wandeling kunnen maken.

Clumber Spaniëls zijn van nature rustig en waaks, maar ze kunnen soms terughoudend zijn tegenover vreemden. Het is belangrijk om ze goed te socialiseren, zodat ze leren omgaan met nieuwe mensen en situaties.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Clumber Spaniëls gezonde honden, maar net als bij alle rassen kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Enkele veelvoorkomende problemen bij het ras zijn heupdysplasie, oogproblemen en oorinfecties.

Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controles en om een ​​gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging te geven. Door gezonde keuzes te maken, kan de gezondheid van een Clumber Spaniël worden behouden en verbeterd.

Verzorging

Clumber Spaniëls hebben een dikke vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en vuil te voorkomen. Hun oren moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om infecties te voorkomen.

Hoewel het ras dol is op buiten spelen, zijn ze niet geschikt om buiten te leven vanwege hun liefde voor gezelschap. Het zijn honden die van menselijk gezelschap houden en die het best binnenshuis leven met hun eigenaren.

Het is belangrijk om regelmatig te trainen en voldoende lichaamsbeweging te geven om te voorkomen dat de Clumber Spaniël te zwaar wordt. Door regelmatig te bewegen en een uitgebalanceerd dieet te volgen, kan de gezondheid van de hond worden verbeter

Terug naar blog
1 van 3