Cirneco dell'Etna - Pawsource

Cirneco dell'Etna

Als je op zoek bent naar een hondenras dat nog niet zo bekend is bij het grote publiek, dan is de Cirneco dell'Etna misschien wel iets voor jou. Dit charmante hondenras heeft zijn roots op het eiland Sicilië en heeft daar een lange geschiedenis. In dit artikel geven we je meer informatie over de geschiedenis, het karakter, de gezondheid en de verzorging van de Cirneco dell'Etna.

Geschiedenis

De Cirneco dell'Etna is een oud hondenras dat al duizenden jaren op Sicilië voorkomt. De hond werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op kleine dieren, zoals konijnen en hazen. De naam "Cirneco" komt van het Griekse woord "kyrenaikos", wat "van Kyrenaika" betekent. Kyrenaika was een regio in het huidige Libië, waar honden werden gefokt die erg leken op de Cirneco dell'Etna.

De Cirneco dell'Etna heeft dus een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het ras heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de Siciliaanse cultuur en is nog steeds een populair hondenras op het eiland.

Karakter

De Cirneco dell'Etna is een vrolijke en intelligente hond met een sterk karakter. Het ras is erg trouw aan zijn baas en heeft veel energie. Het is daarom belangrijk dat de hond genoeg beweging krijgt en voldoende mentale uitdagingen heeft.

De hond is over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren, maar kan soms wat terughoudend zijn tegenover vreemden. Het is daarom belangrijk om de hond van jongs af aan goed te socialiseren.

Gezondheid

Over het algemeen is de Cirneco dell'Etna een gezond ras. Er zijn wel een aantal aandoeningen waar het ras gevoelig voor kan zijn, zoals heupdysplasie en oogproblemen. Het is daarom belangrijk om bij de fokker te informeren naar de gezondheid van de ouders van de pup en om de hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts.

Verzorging

De Cirneco dell'Etna heeft niet veel verzorging nodig. De vacht is kort en glanzend en hoeft alleen af en toe geborsteld te worden. Het is wel belangrijk om de nagels regelmatig te knippen en de oren schoon te houden.

De hond heeft veel energie en heeft daarom voldoende beweging nodig. Het is daarom belangrijk om regelmatig lange wandelingen te maken en de hond voldoende te laten spelen.

Terug naar blog
1 van 3