Chinese Naakthond - Pawsource

Chinese Naakthond

Geschiedenis

De Chinese Naakthond is een van de oudste hondenrassen ter wereld. Er zijn aanwijzingen dat het ras al meer dan 2000 jaar geleden werd gefokt in China. Het ras stond in die tijd bekend als de "Gelukshond" en werd gefokt als een gezelschapshond voor royalty en de adel.

In de jaren 1900 werd het ras geëxporteerd naar andere delen van de wereld, waaronder Europa en de Verenigde Staten. In 1956 werd de eerste Chinese Naakthond geregistreerd bij de American Kennel Club (AKC), waarna het ras snel aan populariteit won.

Karakter

De Chinese Naakthond staat bekend om zijn zachtaardige en aanhankelijke karakter. Het ras is zeer sociaal en houdt van aandacht en knuffels. Ze zijn intelligent en gemakkelijk te trainen, maar kunnen soms ook koppig zijn.

De honden zijn loyaal aan hun eigenaren en staan bekend om hun beschermende instincten. Ze kunnen soms verlegen zijn tegenover vreemden, maar kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Gezondheid

Over het algemeen is de Chinese Naakthond een gezond ras met een lange levensduur. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen die vaker voorkomen bij dit ras, zoals huidproblemen en oogproblemen.

Het is belangrijk om de huid van de hond goed te verzorgen en regelmatig te controleren op tekenen van irritatie of infectie. Ook moeten de ogen van de hond regelmatig worden gecontroleerd op ontstekingen en andere problemen.

Verzorging

De Chinese Naakthond heeft, zoals de naam al doet vermoeden, weinig tot geen haar. Dit betekent dat de honden vatbaar zijn voor zonnebrand en oververhitting, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om de hond uit de zon te houden en te zorgen voor voldoende schaduw en water.

De huid van de hond moet regelmatig worden verzorgd, omdat deze gevoelig kan zijn voor irritatie en infectie. Het is belangrijk om de huid schoon en droog te houden en om regelmatig vochtinbrengende crème of lotion te gebruiken.

Tot slot moet de Chinese Naakthond regelmatig worden geborsteld om losse haren en vuil te verwijderen. Dit kan worden gedaan met een zachte borstel of een vochtige doek.

Terug naar blog
1 van 3