Chihuahua - Pawsource

Chihuahua

Geschiedenis

De Chihuahua, vernoemd naar de staat Chihuahua in Mexico, is het oudste ras op het Amerikaanse continent. Het is onduidelijk waar de voorouders van de Chihuahua vandaan kwamen, maar ze werden voor het eerst ontdekt in Mexico in de 19e eeuw. Sommigen geloven dat ze afstammen van de Techichi-hond, een heilige hond van de Tolteken. Anderen denken dat ze afstammen van Chinese naakthonden die naar Mexico zijn gebracht door Spaanse ontdekkingsreizigers.

Karakter

De Chihuahua staat bekend om zijn levendige, moedige en nieuwsgierige persoonlijkheid. Ze zijn loyaal aan hun eigenaren en hechten zich vaak sterk aan één persoon. Ze kunnen terughoudend zijn tegenover vreemden, maar kunnen ook zeer beschermend zijn. Chihuahuas zijn zeer intelligente honden die graag leren en spelen. Ze hebben veel energie en hebben veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Chihuahuas gezonde honden, maar net als bij alle rassen hebben ze specifieke gezondheidsproblemen. Patella luxatie, hartproblemen en gebitsproblemen komen vaak voor bij Chihuahuas. Ze zijn ook gevoelig voor kou en moeten worden beschermd tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om regelmatig een dierenarts te bezoeken om ervoor te zorgen dat uw Chihuahua gezond blijft.

Verzorging

Chihuahuas zijn gemakkelijk te verzorgen, omdat ze een korte vacht hebben die niet veel verhaart. Ze moeten echter wel regelmatig worden geborsteld om de vacht glanzend te houden en om dode haren te verwijderen. Hun oren moeten ook regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om infecties te voorkomen. Omdat Chihuahuas zo klein zijn, hebben ze niet veel beweging nodig, maar ze moeten wel worden gestimuleerd met spelletjes en korte wandelingen om hun geest en lichaam actief te houden.

De Chihuahua is een liefdevolle, charmante en levendige hond die zeer loyaal is aan zijn eigenaar. Als u overweegt om een Chihuahua als huisdier te nemen, moet u zich ervan bewust zijn dat ze veel aandacht nodig hebben en dat ze enige speciale zorg nodig hebben. Met de juiste verzorging en training kan de Chihuahua een geweldig gezelschap zijn voor elke hondenliefhebber.

Terug naar blog
1 van 3