Chien d'Artois - Pawsource

Chien d'Artois

Geschiedenis

De Chien d'Artois is een van oorsprong Franse hond en is een van de oudste lopende hondenrassen ter wereld. Dit ras werd in het verleden voornamelijk gebruikt als jachthond, met name voor de jacht op hazen en wild zwijn. Het ras dankt zijn naam aan de regio waarin het is ontstaan, Artois genaamd. Hoewel de oorsprong van het ras niet helemaal duidelijk is, wordt er aangenomen dat het ras ontstaan is uit de kruising tussen verschillende Franse lopende honden. De Chien d'Artois is een middelgrote hond en heeft een robuust en krachtig lichaam.

Karakter

De Chien d'Artois is een vriendelijke, sociale en aanhankelijke hond. Dit ras staat erom bekend dat het goed kan opschieten met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn erg actief en hebben veel beweging nodig, zoals wandelen en rennen in een omheind gebied. Hoewel het ras oorspronkelijk gefokt is als jachthond, is de Chien d'Artois ook een geweldige metgezel voor mensen die niet op jacht gaan. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit ras nog steeds een sterk jachtinstinct heeft en daarom niet losgelaten mag worden in gebieden waar wild voorkomt.

Gezondheid

Over het algemeen is de Chien d'Artois een gezond ras. Zoals bij elk ras kunnen echter bepaalde gezondheidsproblemen voorkomen. Enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras zijn heup- en elleboogdysplasie, oorinfecties en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw hond te laten controleren door een dierenarts en te zorgen voor voldoende beweging en een uitgebalanceerd dieet.

Verzorging

De Chien d'Artois heeft een korte, gladde vacht die niet veel verzorging nodig heeft. Het is echter belangrijk om de hond regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en om de vacht glanzend en gezond te houden. Dit ras heeft ook gevoelige oren die regelmatig schoongemaakt moeten worden om infecties te voorkomen. Het is ook belangrijk om de nagels van de hond regelmatig te knippen en de tanden te poetsen om tandheelkundige problemen te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3