Chart Polski - Pawsource

Chart Polski

Geschiedenis

Chart Polski, ook wel bekend als de Poolse windhond, is een ras dat al meer dan 700 jaar bestaat. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt om te jagen op wolven en herten in de bossen van Polen. Door hun snelheid en uithoudingsvermogen waren ze zeer geschikt voor deze taak. In de jaren 1800 werden Chart Polski's ook populair bij de Poolse aristocratie als jachthonden en gezelschapshonden. Vandaag de dag worden Chart Polski's voornamelijk gefokt als gezelschapshonden en showhonden.

Karakter

Chart Polski's hebben een vriendelijk en loyaal karakter. Ze zijn intelligente honden die graag leren en goed kunnen omgaan met kinderen. Ze kunnen echter een beetje terughoudend zijn ten opzichte van vreemden en hebben daarom een goede socialisatie nodig. Omdat Chart Polski's gefokt zijn om te jagen, hebben ze een sterke prooi-drive. Daarom moeten ze goed getraind worden om gehoorzaam te zijn en niet achter kleine dieren aan te gaan.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Chart Polski's gezonde honden. Zoals bij alle rassen zijn er echter enkele aandoeningen waar Chart Polski's gevoelig voor kunnen zijn, zoals heupdysplasie en oogproblemen. Daarom is het belangrijk om een Chart Polski te kopen bij een verantwoorde fokker die de ouderdieren heeft laten testen op deze aandoeningen.

Verzorging

Chart Polski's hebben een korte, gladde vacht die weinig verzorging nodig heeft. Een wekelijkse borstelbeurt is meestal voldoende om hun vacht glanzend en gezond te houden. Omdat Chart Polski's van nature actief zijn, hebben ze veel beweging nodig. Ze hebben ruimte nodig om te rennen en te spelen, dus een huis met een grote tuin is ideaal voor hen. Chart Polski's zijn ook zeer intelligent en hebben mentale stimulatie nodig, zoals puzzels en trainingssessies.

Terug naar blog
1 van 3