Cesky Terriër - Pawsource

Cesky Terriër

Geschiedenis

De Cesky Terriër is een klein hondenras dat afkomstig is uit Tsjechië. Het ras werd in de jaren 1940 ontwikkeld door de fokker Frantisek Horak, die de Schotse Terriër kruiste met de Sealyham Terriër. Het doel was om een ​​terriër te creëren die geschikt was voor de ruige terreinen van het Boheemse Woud en die ook kon worden gebruikt voor de jacht op vossen, dassen en otters.

In 1963 werd het ras officieel erkend in Tsjechië en sindsdien is het populariteit toegenomen in verschillende delen van de wereld. De Cesky Terriër wordt nu beschouwd als een zeldzaam ras en is geliefd om zijn unieke uiterlijk en vriendelijke karakter.

Karakter

De Cesky Terriër staat bekend om zijn vriendelijke, aanhankelijke en zachtaardige karakter. Ze zijn trouw aan hun baasjes en vinden het heerlijk om bij hen in de buurt te zijn. Hoewel ze graag buiten spelen en lange wandelingen maken, zijn ze ook tevreden met een rustig leven binnenshuis.

Vanwege hun jachthondachtergrond hebben Cesky Terriërs een hoge prooidrift en kunnen ze soms jagen op kleine dieren. Het is belangrijk om ze goed te socialiseren en te trainen om dit gedrag te beheersen. Over het algemeen zijn ze echter vriendelijk tegenover andere honden en mensen, waardoor ze goede gezinshonden zijn.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Cesky Terriërs gezonde honden, maar zoals bij elk ras zijn er gezondheidsproblemen waar ze gevoelig voor kunnen zijn. Dit kan zijn heupdysplasie, oogproblemen en allergieën. Het is belangrijk om uw hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat hij een uitgebalanceerd dieet krijgt en voldoende beweging krijgt.

Verzorging

Cesky Terriërs hebben een ruwe, dichte vacht die regelmatig moet worden verzorgd. Het is belangrijk om de vacht om de paar maanden te trimmen en om hem dagelijks te borstelen om klitten en matten te voorkomen. Hun nagels moeten regelmatig worden geknipt en hun tanden moeten worden schoongemaakt om tandsteen en tandvleesproblemen te voorkomen.

Cesky Terriërs hebben matige beweging nodig en zijn tevreden met een korte dagelijkse wandeling. Ze zijn geschikt voor het leven in een appartement, maar ze moeten wel de kans krijgen om buiten te spelen en te rennen. Het is ook belangrijk om hun geest uit te dagen door middel van training en spelletjes.

Terug naar blog
1 van 3