Cão Fila de São Miguel - Pawsource

Cão Fila de São Miguel

Geschiedenis

De Cão Fila de São Miguel is een hondenras dat afkomstig is van het eiland São Miguel in de Azoren, Portugal. Het ras werd gebruikt als bewaker van vee en eigendommen. Vanwege zijn onverschrokken karakter werd het ras ook gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen. Tegenwoordig wordt de Cão Fila de São Miguel nog steeds gebruikt als waakhond en gezelschapshond.

Karakter

De Cão Fila de São Miguel staat bekend om zijn moed en onafhankelijkheid. Hij is loyaal aan zijn eigenaar en kan goed overweg met kinderen. Het ras heeft een natuurlijke waakinstinct en is niet snel onder de indruk van vreemden. Een goede socialisatie op jonge leeftijd is daarom belangrijk. De Cão Fila de São Miguel heeft een rustige en zelfverzekerde uitstraling en heeft veel beweging nodig.

Gezondheid

Over het algemeen is de Cão Fila de São Miguel een gezond ras. Net als bij alle rassen kunnen er echter enkele gezondheidsproblemen voorkomen. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras is heupdysplasie. Het is daarom belangrijk om bij de aankoop van een puppy ervoor te zorgen dat de ouders getest zijn op heupdysplasie.

Verzorging

De Cão Fila de São Miguel heeft weinig verzorging nodig. De vacht van dit ras is kort en dicht, waardoor hij gemakkelijk te onderhouden is. Het is belangrijk om de nagels van de hond regelmatig te knippen en zijn oren schoon te maken om infecties te voorkomen. Dit ras heeft veel beweging nodig, dus het is belangrijk om hem voldoende te laten bewegen en regelmatig te laten spelen.

Al met al is de Cão Fila de São Miguel een loyale en onafhankelijke hond met een natuurlijk waakinstinct. Met een goede socialisatie en voldoende beweging kan dit ras een geweldige metgezel zijn voor gezinnen met kinderen en voor individuen die op zoek zijn naar een betrouwbare waakhond.

Terug naar blog
1 van 3