Cão de Gado Transmontano - Pawsource

Cão de Gado Transmontano

Geschiedenis

De Cão de Gado Transmontano, ook wel de Transmontano Mastiff genoemd, is een oud hondenras dat afkomstig is uit de regio Trás-os-Montes in Portugal. Het ras werd oorspronkelijk gefokt om vee te beschermen tegen wilde dieren en rovers. Door hun grootte, kracht en moed waren ze uitstekende waakhonden en konden ze een kudde beschermen tegen aanvallen van wolven en andere roofdieren. De Cão de Gado Transmontano is een van de grootste rassen ter wereld en kan tot wel 80 kilo wegen.

Karakter

De Cão de Gado Transmontano staat bekend om zijn rustige en evenwichtige karakter. Het zijn zeer zelfverzekerde honden die van nature waakzaam zijn en beschermend ten opzichte van hun gezin en territorium. Ze zijn loyaal aan hun baasjes en kunnen goed overweg met kinderen. Door hun natuurlijke waakzaamheid hebben ze wel een vroege socialisatie nodig om te leren hoe ze zich moeten gedragen ten opzichte van vreemden en andere dieren.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Cão de Gado Transmontano's gezonde honden met een gemiddelde levensverwachting van ongeveer 10-12 jaar. Zoals bij alle hondenrassen zijn er echter enkele aandoeningen waar ze vatbaar voor zijn, zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie en maagtorsie. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw hond te laten controleren door een dierenarts.

Verzorging

Cão de Gado Transmontano's hebben niet veel verzorging nodig. Door hun korte vacht is het voldoende om ze af en toe te borstelen om losse haren te verwijderen. Het zijn grote honden die voldoende beweging nodig hebben, daarom is het belangrijk om ze regelmatig uit te laten en voldoende ruimte te bieden om te bewegen. Verder is het belangrijk om de nagels van uw hond regelmatig te knippen en de oren schoon te houden om infecties te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3