Cão de Castro Laboreiro - Pawsource

Cão de Castro Laboreiro

Geschiedenis

De Cão de Castro Laboreiro is een oud hondenras dat zijn oorsprong vindt in de bergen van Noord-Portugal. Deze honden werden voornamelijk gebruikt als waakhonden voor vee en eigendommen. Hun naam komt van het dorp Castro Laboreiro, dat in het noorden van Portugal ligt.

Deze honden zijn bekend om hun moed en vastberadenheid en hebben in het verleden bewezen dat ze uitstekende bewakers zijn. Ze zijn nog steeds populair als veehoudershonden in Portugal, maar worden ook steeds meer gewaardeerd als gezinshonden.

Karakter

De Cão de Castro Laboreiro staat bekend om zijn trouw, moed en vastberadenheid. Deze honden zijn zeer intelligent en alert, en zijn van nature waakzaam. Ze hebben een natuurlijk instinct om hun territorium te beschermen en zijn daarom uitstekende waakhonden.

Deze honden hebben een sterke persoonlijkheid en zijn zeer onafhankelijk. Ze hebben een zeer sterke wil en hebben een consequente en assertieve training nodig. Ze kunnen soms koppig zijn en hebben een eigen wil, maar als ze goed getraind zijn, zijn ze loyaal en gehoorzaam aan hun baas.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Cão de Castro Laboreiros een gezond ras, maar zoals bij alle rassen zijn er enkele aandoeningen waarop u moet letten. De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij deze honden zijn heup- en elleboogdysplasie en oogproblemen.

Het is belangrijk om uw Cão de Castro Laboreiro regelmatig te laten controleren door een dierenarts en om ervoor te zorgen dat ze een gezond dieet krijgen en voldoende lichaamsbeweging.

Verzorging

De vacht van de Cão de Castro Laboreiro is kort en dik en heeft weinig verzorging nodig. U hoeft hun vacht alleen af en toe te borstelen om losse haren te verwijderen en hun huid en vacht gezond te houden.

Deze honden hebben veel lichaamsbeweging nodig en moeten dagelijks worden uitgelaten. Het is belangrijk om ze in een veilige omgeving te houden, omdat ze de neiging hebben om territoriaal te zijn en te willen jagen.

Terug naar blog
1 van 3