Cão de Agua Português - Pawsource

Cão de Agua Português

Geschiedenis

De Cão de Agua Português, ook wel bekend als de Portugese Waterhond, heeft een lange geschiedenis in Portugal. Oorspronkelijk werden deze honden gebruikt als werkende honden op vissersboten, waar ze hielpen bij het ophalen van netten en het bewaken van de lading. Ze werden ook gebruikt als boodschappers tussen boten en tussen de boten en de kust.

In de jaren 1930 was de Cão de Agua Português bijna uitgestorven. Dankzij de inspanningen van een paar toegewijde fokkers werd het ras echter gered en nu zijn ze wereldwijd populair als gezelschapshonden en showhonden.

Karakter

De Cão de Agua Português is een intelligente en energieke hond. Ze zijn loyaal en aanhankelijk tegenover hun gezin en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Deze honden hebben een zeer sterk jachtinstinct en kunnen soms eigenwijs zijn. Ze hebben een consequente en stevige hand nodig om te trainen.

De Portugese Waterhond is ook een uitstekende zwemmer en heeft veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Ze zijn erg actief en hebben een job nodig om zich bezig te houden.

Gezondheid

Over het algemeen is de Cão de Agua Português een gezond ras. Ze hebben echter een hogere kans op heupdysplasie en allergieën. Regelmatige controles bij de dierenarts en een goede voeding kunnen helpen om deze problemen te voorkomen of te behandelen.

Verzorging

De vacht van de Cão de Agua Português is golvend en wollig. Ze hebben regelmatige verzorging nodig om klitten en matten te voorkomen. De meeste eigenaren kiezen ervoor om hun honden te scheren in een "leeuwenlook" om de verzorging te vergemakkelijken.

De Portugese Waterhond heeft ook regelmatige beweging nodig en moet worden uitgelaten om te kunnen plassen en poepen. Ze hebben een hoge energie en hebben een grote tuin of veel wandelingen nodig om hun energie kwijt te kunnen.

Terug naar blog
1 van 3