Cão da Serra de Aires - Pawsource

Cão da Serra de Aires

Geschiedenis

De Cão da Serra de Aires, ook wel de Portugese herdershond genoemd, is een oud ras dat afkomstig is uit de Serra de Aires en Candeeiros, een bergketen in Portugal. Deze hond werd traditioneel gebruikt voor het hoeden van schapen en geiten in de bergen. Het ras is waarschijnlijk ontstaan uit kruisingen tussen lokale herdershonden en andere rassen die werden geïntroduceerd door handelaren en veroveraars.

De Cão da Serra de Aires werd voor het eerst erkend als een apart ras in 1932. Sindsdien is het ras populair geworden in Portugal en andere delen van de wereld, vooral vanwege zijn uitstekende hoedvaardigheden en trouwe karakter.

Karakter

De Cão da Serra de Aires is een zeer intelligente, trouwe en hardwerkende hond. Ze hebben een sterke herdersinstinct en zijn van nature alert en waakzaam. Deze hond is ook erg aanhankelijk en houdt ervan om bij zijn familie te zijn. Ze hebben een hoog energieniveau en hebben veel beweging nodig om zich gelukkig te voelen.

Vanwege hun harde werkethiek en slimme karakter zijn ze goed te trainen. Ze zijn dan ook zeer geschikt voor gehoorzaamheidstraining en andere soorten hondensporten.

Gezondheid

Over het algemeen is de Cão da Serra de Aires een gezond ras zonder veel bekende gezondheidsproblemen. Maar, zoals bij elk ras, zijn er enkele aandoeningen waar ze gevoelig voor kunnen zijn. Dit omvat heupdysplasie, oogproblemen en allergieën.

Als u een Cão da Serra de Aires wilt kopen, is het belangrijk om een gerenommeerde fokker te vinden die gezonde puppy's fokt en die bereid is om u de gezondheidsgeschiedenis van de ouders te laten zien. Regelmatige dierenartsbezoeken en een gezonde voeding zijn ook belangrijk om uw hond gezond te houden.

Verzorging

De Cão da Serra de Aires heeft een dikke, ruwe vacht die wekelijks moet worden geborsteld om klitten en vilt te voorkomen. Tijdens de ruiperiode, die twee keer per jaar plaatsvindt, moet de vacht vaker worden geborsteld om het overtollige haar te verwijderen.

Deze honden hebben ook regelmatig beweging en activiteit nodig om gezond en gelukkig te blijven. Dit kan bestaan uit wandelingen, spelen en andere vormen van lichaamsbeweging.

Terug naar blog
1 van 3