Cão da Serra da Estrela - Pawsource

Cão da Serra da Estrela

Geschiedenis

De Cão da Serra da Estrela is afkomstig uit het bergachtige gebied van Serra da Estrela in Portugal. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt voor de bescherming van vee tegen wolven en beren. Het ras heeft dus van nature een sterke beschermingsdrang ontwikkeld.

De honden werden vroeger gefokt door herders en boeren, en de selectie van de beste honden werd doorgegeven van generatie op generatie. Vandaag de dag is de Cão da Serra da Estrela niet alleen bekend om zijn vaardigheden als herders- en waakhond, maar ook om zijn loyaliteit en toewijding aan zijn eigenaars.

Karakter

Het karakter van de Cão da Serra da Estrela wordt gekenmerkt door zijn onafhankelijkheid, loyaliteit en vastberadenheid. Deze honden zijn bijzonder intelligent en hebben een uitstekend geheugen. Ze zijn erg op hun hoede voor vreemden, maar zijn zachtaardig en aanhankelijk met hun eigen familie.

Het is belangrijk om de Cão da Serra da Estrela van jongs af aan goed te socialiseren, zodat ze leren omgaan met andere dieren en mensen. Deze honden hebben een sterke beschermingsdrang, en kunnen soms agressief reageren wanneer ze het gevoel hebben dat hun familie bedreigd wordt.

Gezondheid

Over het algemeen is de Cão da Serra da Estrela een gezond ras, maar net als bij andere hondenrassen komen er enkele erfelijke aandoeningen voor, zoals heupdysplasie en oogproblemen. Het is daarom belangrijk om regelmatig een dierenarts te bezoeken en de gezondheid van uw hond goed in de gaten te houden.

Verzorging

De vacht van de Cão da Serra da Estrela is dik en ruw, en heeft regelmatig onderhoud nodig. Borstel de vacht minstens één keer per week om klitten en vilt te voorkomen. Deze honden moeten ook regelmatig worden gebaad, maar vermijd overmatig wassen om huidproblemen te voorkomen.

De Cão da Serra da Estrela heeft veel beweging nodig, dus dagelijkse wandelingen en spelsessies zijn essentieel om hem fit en gezond te houden. Vergeet niet om uw hond tijdens het uitlaten aan de lijn te houden, aangezien deze honden soms onvoorspelbaar kunnen zijn in de buurt van andere dieren.

Terug naar blog
1 van 3