Canaänhond - Pawsource

Canaänhond

Geschiedenis

De Canaänhond, ook wel bekend als de Kelev Kanani, werd voor het eerst ontdekt in de woestijn van de Negev in Israël in de jaren '30 van de vorige eeuw. Het ras is waarschijnlijk al duizenden jaren oud en stamt af van de oorspronkelijke honden die leefden in het Midden-Oosten.

Deze honden werden oorspronkelijk gebruikt door de Bedoeïenen als herdershonden en waakhonden. Later werden ze door het Israëlische leger gebruikt als militaire werkhonden vanwege hun uitstekende vaardigheden in het opsporen van explosieven en het zoeken naar vermiste personen. In 1965 werd het ras officieel erkend door de Israel Kennel Club en later ook door andere internationale kennelclubs.

Karakter

De Canaänhond heeft een zelfverzekerd en onafhankelijk karakter. Ze zijn slim en hebben een sterk gevoel van eigenwaarde. Het zijn loyale honden die zeer toegewijd zijn aan hun eigenaar en familie. Door hun oorspronkelijke taak als herdershonden zijn ze erg waakzaam en beschermend, wat ze tot uitstekende waakhonden maakt.

Hoewel ze van nature terughoudend zijn tegenover vreemden, kunnen ze goed overweg met kinderen en andere huisdieren als ze hiermee zijn opgegroeid. Ze hebben wel een consequente opvoeding nodig om hun onafhankelijke karakter in goede banen te leiden.

Gezondheid

Over het algemeen is de Canaänhond een gezond ras. Er zijn geen specifieke gezondheidsproblemen bekend, maar zoals bij alle hondenrassen kan ook dit ras aanleg hebben voor bepaalde gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw Canaänhond te laten controleren door een dierenarts en hem een gezonde levensstijl te geven.

Verzorging

De Canaänhond heeft een dikke, korte vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Ze hebben geen speciale verzorging nodig en hoeven alleen af en toe geborsteld te worden. Het zijn zeer actieve honden die veel beweging nodig hebben. Ze vinden het heerlijk om te rennen en te spelen, dus het is belangrijk om ze voldoende beweging te geven.

Terug naar blog
1 van 3