Bullmastiff - Pawsource

Bullmastiff

Geschiedenis

De Bullmastiff is een hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Engeland. Het ras is ontstaan in de 19e eeuw toen edelen grote stukken land wilden beschermen tegen stropers. Ze kruisten de Engelse Bulldog met de Mastiff om zo een hond te creëren die sterk genoeg was om de stropers aan te kunnen. De Bullmastiff werd vervolgens ook ingezet als waakhond bij de Engelse landhuizen. In de jaren '20 werd het ras officieel erkend en sindsdien is het een populaire gezinshond.

Karakter

De Bullmastiff is een rustige en zelfverzekerde hond. Hij is erg loyaal en beschermend tegenover zijn familie, maar kan terughoudend zijn tegenover vreemden. Het is een slimme hond die graag leert en zich aanpast aan de omgeving. Bullmastiffs hebben over het algemeen een zachte en liefdevolle persoonlijkheid, maar hebben wel een consequente opvoeding nodig om hun dominante karakter in toom te houden.

Gezondheid

Over het algemeen is de Bullmastiff een gezond ras. Maar, net als bij alle rassen, kunnen er bepaalde erfelijke aandoeningen voorkomen. De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Bullmastiffs zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie en maagtorsie. Het is belangrijk om de gezondheid van je Bullmastiff goed in de gaten te houden en regelmatig naar de dierenarts te gaan.

Verzorging

De Bullmastiff heeft een korte vacht die niet veel verzorging nodig heeft. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende om de vacht mooi en glanzend te houden. Het is belangrijk om de oren van je Bullmastiff goed schoon te houden om infecties te voorkomen. Verder hebben Bullmastiffs regelmatige lichaamsbeweging nodig om fit en gezond te blijven. Ze vinden het leuk om te wandelen en te spelen, maar zijn niet overdreven actief.

Terug naar blog
1 van 3