Braziliaanse Terrier - Pawsource

Braziliaanse Terrier

Geschiedenis

De Braziliaanse Terrier is ontstaan ​​in de 19e eeuw in Brazilië. Het ras is ontwikkeld door het kruisen van verschillende terriërrassen, waaronder de Fox Terrier, de Jack Russell Terrier en de Chihuahua. Het ras werd oorspronkelijk gefokt om te jagen op ratten en ander ongedierte. Vandaag de dag wordt de Braziliaanse Terrier voornamelijk gehouden als huisdier en gezelschapshond.

Karakter

De Braziliaanse Terrier is een levendige, nieuwsgierige en intelligente hond. Ze zijn loyaal aan hun eigenaar en staan ​​bekend om hun vriendelijke en speelse karakter. Dit ras is zeer actief en heeft veel lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Ze hebben ook behoefte aan voldoende mentale stimulatie, omdat ze snel verveeld raken. Het is belangrijk om te onthouden dat de Braziliaanse Terrier een terrier is en van nature graag jaagt en graaft.

Gezondheid

Over het algemeen is de Braziliaanse Terrier een gezond ras. Net als bij alle rassen, zijn er echter enkele gezondheidsproblemen waar ze vatbaar voor kunnen zijn. Deze omvatten allergieën, heupdysplasie en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatig een dierenarts te bezoeken en de gezondheid van uw Braziliaanse Terrier te monitoren.

Verzorging

De Braziliaanse Terrier heeft een korte, gladde vacht die weinig verzorging nodig heeft. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende om losse haren te verwijderen en de vacht gezond te houden. Het is ook belangrijk om de oren van uw Braziliaanse Terrier schoon te houden om infecties te voorkomen. Omdat dit ras actief is, moet u ervoor zorgen dat ze voldoende lichaamsbeweging krijgen. Een dagelijkse wandeling en spelen in de tuin of in het park zal hun energie afvoeren.

Terug naar blog
1 van 3