Braque Saint Germain - Pawsource

Braque Saint Germain

Geschiedenis

De Braque Saint Germain is een oud Frans hondenras dat stamt uit de 16e eeuw. Het ras werd ontwikkeld in de regio van Saint Germain en Laye, net buiten Parijs. Het werd gefokt als een veelzijdige jachthond, die geschikt was voor de jacht op verschillende soorten wild, zoals patrijzen, fazanten en konijnen.

Hoewel de Braque Saint Germain ooit bijna uitgestorven was tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd het ras door toegewijde fokkers gered en hersteld. Tegenwoordig is het nog steeds een zeldzaam ras, maar het wordt steeds populairder bij jagers en hondenliefhebbers.

Karakter

De Braque Saint Germain is een intelligente en aanhankelijke hond met een vriendelijk en liefdevol karakter. Het zijn zeer sociale honden die goed overweg kunnen met kinderen en andere huisdieren. Ze hebben een natuurlijke neiging om mensen te plezieren en zijn gemakkelijk te trainen.

Deze honden hebben veel beweging nodig en zijn het gelukkigst als ze kunnen rennen en spelen in de buitenlucht. Ze zijn uitstekende jachthonden en hebben een zeer goed ontwikkeld reukvermogen, wat hen helpt om wild op te sporen en op te halen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Braque Saint Germain een gezond ras. Zoals bij alle hondenrassen zijn er echter bepaalde gezondheidsproblemen waarvan fokkers zich bewust moeten zijn. Deze kunnen zijn: heupdysplasie, elleboogdysplasie, oogproblemen en epilepsie.

Het is belangrijk om de hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat hij een uitgebalanceerd dieet krijgt en voldoende beweging krijgt om een optimale gezondheid te behouden.

Verzorging

De Braque Saint Germain heeft een korte, dichte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Af en toe borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden.

De oren moeten regelmatig worden gecontroleerd op vuil en infecties en de tanden moeten worden schoongemaakt om tandvleesaandoeningen te voorkomen. Het is ook belangrijk om de nagels regelmatig te knippen om te voorkomen dat ze te lang worden en breken.

De Braque Saint Germain is een prachtige hond met een geweldig karakter en veel energie. Met de juiste verzorging en aandacht kunnen deze honden uitgroeien tot gelukkige, gezonde en trouwe metgezellen voor hun eigenaars.

Terug naar blog
1 van 3