Braque Français - Pawsource

Braque Français

Geschiedenis

De Braque Français is een jachthond van Franse afkomst, die al sinds de 15e eeuw wordt gefokt. Oorspronkelijk werden deze honden gebruikt voor de jacht op patrijzen en ander klein wild, maar later werden ze ook gebruikt voor de jacht op groter wild zoals herten en zwijnen.

Er zijn twee soorten Braque Français: de Gascogne en de Pyrénées. Beide soorten hebben een vergelijkbaar uiterlijk en karakter, maar verschillen in grootte en kleur.

Karakter

De Braque Français is een echte gezinshond. Hij is energiek, levendig en speels, en houdt van gezelschap en aandacht. Deze honden hebben een sterk ontwikkeld jachtinstinct en zijn gepassioneerde jagers. Maar wanneer ze thuis zijn, zijn ze loyaal en aanhankelijk tegenover hun baasjes.

Deze honden zijn intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze hebben echter wel een consequente en geduldige training nodig, omdat ze soms koppig kunnen zijn.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Braque Français honden gezond en hebben ze een levensverwachting van 12 tot 14 jaar. Zoals bij alle rassen zijn er echter enkele gezondheidsproblemen waarmee rekening moet worden gehouden.

Braque Français honden kunnen gevoelig zijn voor heupdysplasie, oorinfecties en huidproblemen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat deze honden regelmatig worden gecontroleerd door een dierenarts en dat hun oren en huid goed worden verzorgd.

Verzorging

De Braque Français heeft een korte, dichte vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Het is belangrijk om deze honden regelmatig te borstelen om losse haren en vuil te verwijderen. Ook is het belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken om oorinfecties te voorkomen.

Deze honden zijn energiek en hebben veel beweging nodig. Het is daarom belangrijk om ze dagelijks minstens een uur te laten wandelen, rennen of spelen.

Terug naar blog
1 van 3