Braque du Bourbonnais - Pawsource

Braque du Bourbonnais

Geschiedenis

De Braque du Bourbonnais is een oud Frans hondenras dat teruggaat tot de 16e eeuw. Dit ras was oorspronkelijk gefokt voor de jacht, met name voor het jagen op wild gevogelte en klein wild. In de loop van de tijd is het ras minder populair geworden en bijna uitgestorven na de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig hebben enkele liefhebbers zich ingespannen om het ras te behouden en de populatie te vergroten. Vandaag de dag is de Braque du Bourbonnais nog steeds zeldzaam, maar wordt hij opnieuw erkend als een zeer capabele jachthond.

Karakter

De Braque du Bourbonnais is een levendige, intelligente en vriendelijke hond. Hij heeft een zeer aanhankelijk karakter en houdt van het gezelschap van zijn baasjes en gezin. Van nature is dit ras een jager en heeft hij een groot uithoudingsvermogen. Daarnaast is de Braque du Bourbonnais een zeer goede waakhond en zal hij altijd zijn baasjes beschermen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Braque du Bourbonnais een gezond ras met een gemiddelde levensverwachting van 12-14 jaar. Zoals bij veel hondenrassen komen er echter wel enkele gezondheidsproblemen voor, waaronder heupdysplasie en oorinfecties. Het is belangrijk om regelmatig dierenartsbezoekjes te plannen en het dieet van uw hond goed in de gaten te houden om een ​​goede gezondheid te garanderen.

Verzorging

De Braque du Bourbonnais is een kortharig ras dat relatief weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om zijn vacht wekelijks te borstelen om hem schoon en gezond te houden. Daarnaast heeft de Braque du Bourbonnais regelmatige lichaamsbeweging nodig en moet hij worden uitgedaagd om zijn energie kwijt te raken. Door voldoende beweging en geestelijke stimulatie blijft hij gelukkig en gezond.

Terug naar blog
1 van 3