Braque d'Auvergne - Pawsource

Braque d'Auvergne

Geschiedenis

De Braque d'Auvergne, ook bekend als de Auvergne Pointer, is een Franse hond die oorspronkelijk werd gefokt voor de jacht op wilde zwijnen en ander wild. Het ras werd voor het eerst ontwikkeld in de 16e eeuw in de regio Auvergne in het midden van Frankrijk, waar het werd gefokt door edelen en aristocraten. Het ras is ontstaan uit kruisingen tussen verschillende Franse en Spaanse pointers en honden die oorspronkelijk werden gebruikt door de Kelten en Romeinen.

Karakter

De Braque d'Auvergne is een intelligente, vriendelijke en energieke hond met een grote passie voor de jacht. Het zijn uitstekende jachthonden die bekend staan om hun uithoudingsvermogen en hun vermogen om te werken in ruw terrein en in alle weersomstandigheden. Ze zijn ook goede gezinshonden en zijn aanhankelijk en loyaal tegenover hun baasjes. Vanwege hun intelligentie zijn ze gemakkelijk te trainen, maar hebben ze wel een consistente en geduldige training nodig.

Gezondheid

Over het algemeen is de Braque d'Auvergne een gezond ras. Net als bij alle rassen kunnen ze echter gevoelig zijn voor bepaalde aandoeningen, zoals heupdysplasie en oogproblemen. Het is belangrijk om bij het kiezen van een fokker ervoor te zorgen dat beide ouderdieren getest zijn op deze aandoeningen. Door hun liefde voor eten en snuffelen, kunnen ze ook aanleg hebben om overgewicht te ontwikkelen. Het is belangrijk om hun voeding te beheersen en ze voldoende lichaamsbeweging te geven.

Verzorging

De Braque d'Auvergne heeft een korte en dikke vacht die weinig onderhoud vereist. Het is voldoende om de vacht wekelijks te borstelen om losse haren te verwijderen en de glans van de vacht te behouden. Ze hebben regelmatig beweging nodig en zullen genieten van lange wandelingen en spelen in de tuin. Zoals bij alle hondenrassen is het belangrijk om hun nagels te knippen, hun tanden te poetsen en hun oren schoon te houden om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3